Türkiye'de böylesi ilk kez yaşandı!

Çorum'da aralarında, seyir halindeki araçtan inip cep telefonu ile çekim yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücünün de yer aldığı, kural ihlalleri kameralarla tespit edilen 11 bin 4 kişiye cezai işlem yapıldı.

Türkiye'de böylesi ilk kez yaşandı!
Türkiye'de böylesi ilk kez yaşandı!
GİRİŞ 21.09.2018 17:52 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çorum Emniyet Müdürlüğünce, aralarında seyir halindeki araçtan inip cep telefonu ile çekim yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücünün de bulunduğu, kural ihlali yaptıkları kameralarla tespit edilen 11 bin 4 kişiye cezai işlem uygulandı. 

 Valilikten yapılan açıklamada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü  ekiplerinin, trafikte kural ihlali yapan sürücüleri Kent Güvenlik Yönetim Sistemi  (KGYS) ile tespit ederek cezai işlem uyguladığı belirtildi. Açıklamada 59  noktadaki 180 kameradan oluşan KGYS'nin trafik denetimlerinde yoğun şekilde  kullanımıyla 2017 yılında 7 bin 842 olan cezai işlem sayısının 2018 yılında 11  bin 4'e yükseldiği vurgulandı.

 

 

Kamera ile yapılan denetimlerde, son dönemde sosyal medyada "kiki  challenge" ismiyle yaygınlaşan ve hareket halindeki araçtan inerek cep telefonu  ile çekim yapan sürücülere de trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan  cezai işlem uygulandığının aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen ve yaralanmaların azaltılması ile denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski  duygusunun artırılması amacıyla 2018 yılı sonuna kadar KGYS ile trafik kural  ihlallerine yönelik emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu kural  ihlali, kask kullanımı ihlali, çift sıra park ihlali, yaya kaldırımı park ihlali,  drift yapan araçlar ve trafiğe kapalı alanlara yönelik motosiklet denetimi  yapılarak tespiti yapılan ihlallere 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda  ilgili hükümleri doğrultusunda yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir.''

2017 yılı içerisinde hakkında trafik idari para cezası karar tutanağı  tanzim edilen sürücü sayısının 7 bin 842 iken, 2018 yılının aynı zaman  periyodunda  yüzde 40 artış ile 11 bin 4 sürücü hakkında yasal işlem yapıldığına  dikkati çekilen açıklamada, "Artışın nedeni KGYS'nin trafik güvenliği açısından  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yoğun olarak kullanılmasıdır.  Özellikle son zamanlarda sosyal medyada da sıkça yer alan, seyir halindeki  araçtan inip cep telefonu ile çekim yapan sürücüler, drift yapan araçlar, emniyet  kemeri kullanmayan sürücüler ile seyir halinde cep telefonu kullanımı kural  ihlali yapan sürücüler tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlem yapılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, üzücü  hadiseler ile karşılaşılmaması amacıyla il genelinde trafik denetimlerinin  yoğunlaştırılarak devam edeceği kaydedildi. 

YORUMLAR 16
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    malesef ulkemizde trafikde yüzde 80 ellinde ceptelefonu
    Cevapla
  • ADANALI 5 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu hurda ve çekme belgeli eski tofaş ve reno araçlar kazalı araçların sahte plakalarıyla geziyor.Aynı durum pazarcıların kullndığı eski kamyonet bozuntuları içinde geçerli.Plakasız Sigortasız 3 - 5 kişinin bindiği 1 motorsiklet olayları sürekli facia çıkartıyor.Kağut toplayanların arkasına koskoca römork bağladığı çoğu çalıntı plakadız motorların o yükle römorkla sürekli kazalara sebep olmadı ve Plakasız motorsikletlerin kesinlikle toplanması gerekiyor.
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu sol şeridi kapatıp elinde cep telefonu olanın ehliyetini ömür boyu men koyun artık bıktıkya
    Cevapla
  • Esra 5 yıl önce Şikayet Et
    Esas senin ehliyetinide almak lazim, Sen sol șeriti hız yapma șerit olarakmi görüyorsun bre cahil .
    Cevapla
  • Hadi söyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Sol șerit ile saģ șerit arasinda ne fark var ȘEHIR içinde ??? Veya șehir DIȘINDA???? Önce sen bil bakalim görelim.
    Cevapla
  • dursun 5 yıl önce Şikayet Et
    Görgüsüzlüğün tedavisi varmıdır açaba ?????
    Cevapla
  • Gurbetci 68 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedekilerin %80 ehliyetini elinden Alacaksin kafa kontoroluna göndereceksin.
    Cevapla
  • egemen 5 yıl önce Şikayet Et
    evet çuval pirinci koyacan önüne saydıracan..
    Cevapla
  • Esra 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet yeterli degildir araç kullanabilmek icin, esas önemli olan ülkede araç kullananlari denetim edebilmektir, oda bizde yok. Kimse kusura bakmasin. hiç boșuna itiraz etmeyin vatandaș cahil safsatasiyla, vatandașin cahilligi varsa kendine ,ama yetkililerden eksik egitimli olursa bütün toplum zarar görür, Bir tane çok basit bir örnek, 12 yașindan küçük cocuklar özel oturakta oturmasi gerekirken, içinizden kaç tanesi bu özel koltugu araçlarda gördü. Bunun denetiminide ben yapacak degilim herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle