Bu yolun anahtarı sadece 3 kişide var

Tokat merkeze bağlı Dedeli köyünden geçen ve Yelpe köyüne giden yol, iki köy arasında yaşanan mera anlaşmazlığının ardından yaklaşık 4 yıl önce Dedeli köyü sakinlerince kapatılmıştı.

Bu yolun anahtarı sadece 3 kişide var
Bu yolun anahtarı sadece 3 kişide var
GİRİŞ 23.09.2018 12:02 GÜNCELLEME 23.09.2018 12:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bunun üzerine Yelpe köyü sakinleri köylerine ulaşımı, komşuları Gümenek köyünden Mustafa Kasın'ın arazisinde yapılan yoldan sağlamaya başladı. Birkaç gün önce arazisinden geçen yolun üzerine demir kapı yaptıran Kasın, kapıyı da kilitledi. Kasın, kapının anahtarını ise sadece Yelpe köyünden öğrencileri il merkezine götüren 2 servis sürücüsüne verdi. 

Kapıdan ayrıca, servis sürücülerinin geçtiği saatlerde araçlarıyla gelen köydeki ilkokulda görev yapan 3 öğretmen geçebiliyor. Arazisinden geçen yoldan sadece servis araçları ile öğretmenlerin geçmesine izin veren Kasın, başka araç geçişine ise izin vermiyor. Köylüler ulaşımı engebeli araziden sağlıyor. 

Yelpe Köyü Muhtarı Şevki Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dedeli köyü ile aralarında uzun yıllardır süren mera davaları bulunduğunu söyledi. Meranın köylerine ait olduğunu savunan Çelik, "Yıllar önce açılan davayı kazandık ve meranın bize ait olduğu kesinleşti. Bize, 'İlla biz buraya göçeceğiz, yoksa yoldan sizi koymayız' dediler. Vermeyince de yolumuzu kapattılar." dedi. 

"Bu şekilde mapus olarak kaldık" 

Daha sonra Gümenek köyünden geçen yolu kullanmaya başladıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: 

"Ancak arazi sahibi kapı koyup bu yolu da kapattı. Kapıdan köyümüze yaklaşık 3 kilometre daha mesafe var. Yoldan sadece öğretmenler ve servis aracı geçebiliyor. Köyümüzde 97 hanede 600 kişi var. Yıllardır yolumuzu açamadık. Ayrı bir yol yapılıyordu, kamulaştırma sorunu nedeniyle orası da tamamlanmadı. 'Yolunuzu yapacağız' diyorlar. Yoksa bu şekilde mapus olarak kaldık." 

Köy sakinlerinden Halil İbrahim Bay yollarının kapalı olduğuna işaret ederek, mağdur olduklarını sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini aktardı. 

Mustafa Kasın ise yolun kendi arazisinden geçtiğini, öyle uygun gördüğü için ulaşıma izin vermediğini söyledi. İl Özel İdaresi yetkilileri de sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını kaydetti. 

YORUMLAR 6
  • soruyorum 5 yıl önce Şikayet Et
    İmanın 72 derecesi vardır. En büyüğü Lailaheillallah demek, en küçüğü ise yoldaki bir taşı insanlara zarar vermesin diye uzaklaştırmaktır. Bundan sonrasına yorum yazmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    arazisinden yol gecen kisi ne kadar sahibi olursa olsun herseyin sahibi Allah arazide birseymi ekip biciyor insanlara yardim etmek icin yol verse ne olur ahirette de ona yol vermezler....
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet görevlileri bu işi hafife aldı. sonuç ise ortada. insanlar arasında köyler arasında devletler arsında problem olur. olan problem öylece bırakılmaz ki. problemi çözmek gerek. burada kendi haline bıraktı valiler, vekiller. daha doğrusu, problemi çözmesi gerekenler umursamadı. şimdi tek çözüm köye yeni yol açılması.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet koyar geçer.. iş biter.. Yoksa bunlar birbirini yer..
    Cevapla
  • Gereksiz bürokrasi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş devletin işi yani yol meselesini devlet çözecek ama yıllardır kamulaştırma sorununu çözmeyi başaramamış. Vatandaşa bırakırsan böyle birbirine girerler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor