Bayramda hava durumu nasıl olacak

Bayram için tahminler pek de iç açıcı değil. hatta Karadeniz'e kar yağması bile ihtimal dahilinde..

Bayramda hava durumu nasıl olacak
Bayramda hava durumu nasıl olacak
GİRİŞ 06.10.2007 09:30 GÜNCELLEME 06.10.2007 09:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cemal Saydam'ın haberi


Felaket tellallığı yapmayayım ama bu dönemde görülmesi gereken etkili yağışlar ekim ayının sonuna kadar pek ufukta yok. Böyle uzun soluklu tahminler çok yanıltıcı olur, umarım da öyle olur ve yanılırım ama durum pek iç açıcı değil.


Hafta sonu belki de uzun zaman göremeyeceğimiz kadar ılıman geçecek son iki gün. Marmara'da 25, Ege'de 26-27 dereceler, iç bölgelerde ise daha yoğun bulutlu ve belki de kısa süreli yağışlı bir hafta sonu bizi bekliyor. Güney ve Doğu Anadolu'da ise hâlâ yazdan kalma günler devam ediyor.


Haftaya Trakya, Marmara ve belki de Kuzey Ege'de yağışlı başlama ümidi kuvvetli ama hemen de Batı Karadeniz üzerinden denizin üstünden geçiverecek olan bir yağış dalgası bu. Haftaya yurt genelinde ılıman başlasak da Karadeniz üzerinden gelecek olan serin ve yağışlı hava Sahra kökenli bu tozlu ve ılıman havayı gün geçtikçe daha güneye doğru iteleyecek. Ama yağışlar sadece Karadeniz kıyı bölgesinde etkili olacak, iç bölgelerimiz için etkili bir yağış beklentisi yok.


11 Ekim Perşembe günü hava kuzeyli rüzgarların eşliğinde biraz daha serinleyecek, gece sıcaklıkları İstanbul'da 10 derece sınırına kadar gerilemiş olacak. İç bölgelerde ise beklenen en yüksek sıcaklık 10 derece civarı. Güneyde ise sadece 20-22. Isınmak için adres KKTC ve Güneydoğu Anadolu.

Karadeniz'de kar yağabilir


Bayram için tahminler pek de iç açıcı değil. Yurt genelinde serin bir hava bekleniyor. Sıcaklıkların kuzey bölgelerimizde en fazla 15 dereceye çıkması öngörülüyor. Güneydeki sıcaklık beklentisi de sadece 20-22 derecelerde. Emin olun ki deniz daha sıcak olacak.


Bayramın ikinci ve üçüncü günleri olan 13 ve 14 Ekim için beklentiler havanın yurdun kuzey ve iç bölgelerinde etkili poyraz nedeniyle daha da soğuyacağı yönünde. Karadeniz'den gelmesi beklenen bu oldukça soğuk hava yüzünden özellikle Karadeniz sahil kesiminin yüksek dağlarına kar bile yağabilir.


Gece sıcaklıkları Ege ve Akeniz sahil kesimi haricinde 10 derecenin altında olacak. Pazar akşamı da iç bölgelerde sıfıra yakın sıcaklıklar izlenebilecek.


(Milliyet)

YORUMLAR 10
  • hakanyarar37 15 yıl önce Şikayet Et
    haydi be sen de oradan:)))). "Bayramın ikinci ve üçüncü günleri olan 13 ve 14 Ekim......." Benim bildiğim bayram 31 Eylül'de; değil mi arkadaşlar? Nasıl haber bu annamadım ki?!?!?!?
    Cevapla
  • kuant quazar 16 yıl önce Şikayet Et
    Sendemi Brütüs!. Düne kadar su suuu diye salyaları akanlar bugünlerde rahmet için içacıcılığın uzak olduğu yorumunda bulunuyorlar. Aferim çıkarın gerçek yüzünüzü ortayada bilelim..
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Yorumun doğru ve güzel. bay x, dediklerin güzeldir ve Allah\'a hep bu yönde duacıyız ve\'sselam.
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah\'ın bereketine laf edenler. Hiç Allah\'ın bereketinden şikayet edilir mi, hele bu susuzlukta? Allah kimseyi şaşırtmasın; hele yağmasın diye sanki emir verir gibi ya Rabbi bu insanları affet:(
    Cevapla
  • engin çakır 16 yıl önce Şikayet Et
    . hakan peko sana yürekten katılıyorum .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?