Bedelli Askerlik Celp Dönemi ertelenir mi? Hangi şartlar altında yapılır?

2018 itibariyle Bedelli Askerlik celp dönemlerinin ve sevk tarihlerinin e-Devlet platformundan ilan edilmesinin akabinde birtakım sorular asker adaylarının aklını kurcalamaya başladı. Belirtilen tarihlerde farklı programı olan kişilerin sorgulamaya aldığı Bedelli Askerlik celp dönemi nasıl ve hangi durumlarda ertelenir?

Bedelli Askerlik Celp Dönemi ertelenir mi? Hangi şartlar altında yapılır?
Bedelli Askerlik Celp Dönemi ertelenir mi? Hangi şartlar altında yapılır?
GİRİŞ 19.11.2018 22:38 GÜNCELLEME 19.11.2018 22:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

19 Kasım 2018 tarihi itibariyle 21 günlük askeri eğitim programını içerisinde kapsayan Bedelli Askerlik celp dönemleri ve sevk tarihleri e-Devlet kapısı aracılığıyla vatani görevini tamamlayacak asker adaylarının erişimine sunuldu. Bedelli Askerlik başvuru sonuçlarının turkiye.gov.tr adresi üzerinden duyurulmasıyla birlikte askerlik görevi üstlenecek kişilerin belirtilen tarihler hakkında bazı sorular şimdiden ağırlıklı bir şekilde yürütülmeye başlandı. Karşılaştıkları tarihlerde başka bir programı olan, yine herhangi bir sebepten ötürü farklı bir işi çıkan veya kendisini buna henüz hazır durumda hissetmeyen kişiler, Bedelli Askerlik Celp Dönemi Erteleme başlığı altında araştırmalarına derinlik kazandırdı. Peki, ilan edilen tarihlerden memnun olmayan asker adaylarının sıklıkla merak ettiği hususlardan bir tanesi olan Bedelli Askerlik celp dönemi nasıl ve hangi durumlarda ertelenir? İşte, Bedelli Askerlik celp dönemini erteleyebilmek için gerekli tüm koşulları haberimizde oluşturduk.

 

 

2018 BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMİ NASIL VE HANGİ DURUMLARDA ERTELENİR?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Bedelli Askerlik için celp dönemi sevk tarihi erteleme noktasında şu an için herhangi bir yazılı madde bulunmamaktadır. Ancak normal askerlik celp dönemi ve sevk tarihi konusunda belirtilen maddelere yer verdik.

 

 

-Buna göre birinci madde Yüksek Lisans; Şayet yüksek lisansınız var ise normal şartlar altında Bedelli Askerlik ücretini bankaya yatırdığınız esnada teciliniz iptal edilecek.

-Celp Dönemi ve Sevk Tarihi erteletebilmek için ikinci madde ise, sevk öncesi hazırlık işleminin son günü Sağlık Raporu almaktan geçmektedir. Bu da asker adaylarının çoğu kez kullandığı yöntemlerin başında gelmektedir.

-Üçüncü madde ise; önemli bir rahatsızlık geçirilmesi halinde Askeri Hastane Raporu almaktır. Askeri Hastane Raporu alındığı takdirde askerlik yapabilmek için elverişli bulunmayıp, böyle durumda askerlik celp dönemi ve sevk tarihi erteleme imkanı elde edebilirsiniz.

-Dördüncü madde ise Evlilik, askerlik celp dönemi ve sevk tarihi ertelemede en garanti yöntemlerden biri olarak kabul edilen bu yöntem, eğer ki nikah tarihiniz 15 gün önce ya da sonraki tarihler içerisinde yer alıyorsa bir dönem askerlik erteleme imkanı elde edebilirsiniz.

bedelli askerlik nasıl ve hangi durumlarda ertelenir

YORUMLAR 9
  • yaşar 5 yıl önce Şikayet Et
    yasardemir.555@gmail.com>>>> mail adresim
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    yani erteletmek için sağlık raporu almamız şart? Ne tarz bir gerekçe sunmamız gerekir?
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben yüksek lisans öğrencisiyim aynı zamanda nisan ayında Erasmus programıyla yurt dışına gideceğim bedelli askerlik tarihimde tamda nisan ayına denk geldi. İki defa dilekçe vermeme rağmen hiç bir sonuç alamadım. Kara kara düşünmekteyim
    Cevapla
  • YAŞAR 5 yıl önce Şikayet Et
    meraba kardeşim bende haziranda gideceğim. görüşelim ben nisanda gideyim. sen haziranda konuşalım uygun ise.
    Cevapla
  • tekin 5 yıl önce Şikayet Et
    merhaba bana ulaşabilir misiniz
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    21 gün bedelli askerliğin kaldırılması gerek Allah rızası için şu 21 günü kaldırın
    Cevapla
  • utkubaba 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen yav
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi