Böylesi ilk defa olacak! Müthiş detay...

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, dün akşam gerçekleşen sınır ötesi hava harekatına ilişkin kritik bilgilendirmeler geldi.

GİRİŞ 14.12.2018 09:42 GÜNCELLEME 14.12.2018 09:46
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

TSK'nın hava harekatı yaptığı yerlerden Karacak Dağı'nın daha önce Suriye'de vurulan Karaçok dağı olmadığının altını çizen Ağar, harekatın önemini ise "Türkiye, cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derini inmiştir" sözleri ile anlattı. Ağar Dede Korkut ayrıntısında da dikkat çekti. 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri dün akşam Irak'ta iki terör üssünü hava harekatı ile vurdu.

Harekat Ankara'da heyecana neden olurken, uluslararası medyada da büyük ilgi gördü.

 

 

Harekatı bu kadar dikkat çekici kılan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün "Fırat'ın doğusuna birkaç güne harekat başlayabilir" sözlerinin hemen arkasından gelmesiydi.

Ancak, bazı medya organlarında harekatın yapıldığı yerlerden olan Karacak Dağı daha önce Suriye'de vurulan Karaçok dağı ile karıştırıldı.

Yanlış değerlendirmelere neden olabilecek bu ayrıntıyı Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar sosyal medyadan paylaştığı şu mesajla düzeltti:

''Dün TSK'nın hava akınıyla vurduğu KARACAK D. Suriye'deki KaraÇOK D. DEĞİLDİR. Karacak IRAK'ta, MAHMUR'un hemen kuzeyinde, TR’ye 170-180 km uzaktadır. TR bu akınla ilk defa MAHMUR’da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir. Dağ, Musul-Kerkük arasındadır.'' 

Dün TSK'nın hava akınıyla vurduğu KARACAK D. Suriye’deki KaraÇOK D. DEĞİLDİR. 

'DEDE KORKUT' DETAYI!

Abdullah Ağar, Karacak (Karacuk) Dağı'nın Dede Korkut destanında da geçtiğini belirterek Türk tarihi açısından önemine de dikkat çekildi. 

 

YORUMLAR 27
  • kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    akilli ol - 1970 lerde 100 bin cin askeri rusya sinirinda kul olup yok oldu......
    Cevapla
  • İFK 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işleri başkanı cihat ilan ettiğini ima etmeli. Sınır boylarındaki camilerden ve ele geçirilen yerlerdeki camilerden salalar zikirler verilmeli. Sesler Müslümana gayret ,imansızlara korku verecektir. 15 temmuzda böyle olmuştu. Kalplerinde iman zaafiyeti olanlar ezan ve sala sesinden tir tir titredi. Buna o gün şahit oldum.
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı oyunlar onlar bıkmadı bız hıc bıkmamalıyız uyanık olmalıyız bızım ınsanımız bıldıgımız bızım dındasımız bıldıgımız de bır kısım bunlarla beraber temelde turk vatanı ve ıstıklalı menzubahıs bunu unutmayalım..
    Cevapla
  • mahmut aydin 5 yıl önce Şikayet Et
    allah askerin yardimcisi olsun
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbul Alemin Müslüman ordumuzu ve mücahid kardeslerimizi korusun ve muzaffer eylesin.Amin.
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    USA.nin besleyip büyüttügü köpekleri biz bir bir yok edecegiz 51 yasindayim avrupadayim amerikayla bile savasmaya hazirim yeterki Reis seslensin vatanim icin gözümü kirpmadan dunyayla savasirim
    Cevapla
  • vahdet 5 yıl önce Şikayet Et
    ne işin var o zaman yurtdışında gelsene vatanına.Taşıma suyula degirmen dönmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!