Erdoğan'ı tehdit eden Akpınar'dan ilk açıklama

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in katıldığı bir televizyon programında darbe ve iç savaş ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlattı. Konuya ilişkin Metin Akpınar'dan açıklama geldi

GİRİŞ 24.12.2018 03:37 GÜNCELLEME 24.12.2018 04:54
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk TV'de katıldıkları programda sarf ettikleri sözler nedeniyle Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında soruşturma başlattı.

 

 

SAVUNMALARI ALINACAK

Konuyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

 

 

METİN AKPINAR BÖYLE ÇARK ETTİ

Sanatçı Metin Akpınar, avukatı İrem Hekimoğlu aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KONUŞULAN KONULAR ÇOK YANLIŞ ANLAŞILMIŞ VE BİR TAKIM ÜZÜCÜ, HATALI ÇIKARIMLAR YAPILMIŞTIR"

"Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında konuşulan konular ne yazık ki çok yanlış anlaşılmış ve bir takım üzücü, hatalı çıkarımlar yapılmıştır.

"SANKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI HEDEF ALINMIŞ GİBİ BİR ALGI YARATILMAK İSTENMİŞ"

Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı'na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz"

YORUMLAR 293
  • Erzincan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim bunlar bilirmisiz? Bunlar, beyaza siyah, siyaha beyaz, vara yok, yoka var diyenlerdir. İcap ediyorsa, görmezden ve duymazdan gelmekte üzerlerine yoktur. Dünya ve şahsi çıkarları için herşeyi satarlar ...
    Cevapla
  • yELİZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ömrü hayatında hiç bu kadar rahat siyaset konuşabilmiş mi sormak isterim bu tiyatro sanatçılarına .
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    tehdit denmişde,bunların koskaca arkasında Türkiye nin ve dünyada birçok müslüman ülke vatandaşının arkasında olduğu cumburbaşkanımız Erdoğan Bey i tehdit edecek hallerimi kalmış,yaşlılıktan akılları karışmış iki bunak adam işte,belkide bazı yaşlı sanatçılarda olur---gözden düşme,eski şöhretli günleri özleme hastalığı-yani bir nevi yaşlılıktan doğan psikolojik bozukluk,belliki bunlardada ortaya çıkmış,böyle şeylerle gündeme gelmek,adlarından eskisi gibi söz ettirmek istiyor. bunlara verilecek en iyi ceza görmezden gelmek,hiç umursamamak,ciddiye almamaktır.
    Cevapla
  • Akıl 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıvır kıvır kıvırsan bile kurtulamayacaksın Birgün Adalet yerini bulacaktır
    Cevapla
  • önce vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim pişmalığımızsın Metin neyse ki gerçek yüzünü gösterdin de arkadan Fatiha okumayız. Ülkesi için gecesini gündüzüne katmış sürekli çabalayan bir insan var karşımızda Recep Tayyip Erdoğan her insan gibi hataları olabilir ama hakkını kimse yiyemez sürekli çalışıp çabalıyor Rabbim yar ve yardımcısı olsun rabbim iç ve dış düşmanlarının ömrünü alsın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu vatanın selameti için diğer insanlara ve askerlerimize versin inşaAllah. Allah cc. ülkemizi iç ve dış düşmanlardan korusun onlara fırsat vermesin İnşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!