Erdoğan talimatı verdi: Türkçe atağı!

Yabancı işletme isimleri yerine Türkçe isimlerin kullanılması konusunda vatandaşlar teşvik edilecek.

Erdoğan talimatı verdi: Türkçe atağı!
Erdoğan talimatı verdi: Türkçe atağı!
GİRİŞ 24.12.2018 09:37 GÜNCELLEME 24.12.2018 09:48
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Türkçenin yanlış kullanımı, internet ortamı başta olmak üzere pek çok mecrada gençleri etkisi altına alırken dildeki bozulmanın en yoğun yaşandığı alanların başında da tabelalar ve sosyal medya geliyor. Konu ile ilgili rahatsızlığını her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tabelalarda, yazışmalarda ve konuşmalarda şahit olduğumuz yabancı kelime kullanma hastalığı artık tahammül sınırlarını aşan bir boyuta ulaşmıştır” sözleri üzerine Türkçenin daha etkin ve düzgün kullanılması için atılacak adımlar da hız kazandı.

HÜKÜMET KAMPANYALAR BAŞLATACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ikinci yüz günlük hedefleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu tarafından Türkçenin bilinçli kullanılması ve şehirlerdeki tabela kirliliğine son verilmesine yönelik kampanyalar başlatılacak. Kampanya ile yabancı işletme isimleri yerine Türkçe isimlerin kullanılması konusunda vatandaşlar teşvik edilecek.

SEFERBERLİK BAŞLATILACAK

Bu kampanya mahallî seçim çalışmalarında da aktif olarak yürütülecek. Bu kapsamda yerel seçim çalışmalarında tabela kirliliği ile ilgili uygulanacak teşvik edici çalışmalar seçim vaatleri arasında yer alacak. Ayrıca, mahallî yönetimlerin seçim sonrasında görüntü kirliğine neden olan tabelaların kaldırılmasına yönelik çalışmalar da yürütülecek.
Öte yandan Türkçenin şuurlu kullanımı için internet, iletişim, medya ve eğitim alanlarında da seferberlik başlatılacak. Bu kapsamda özellikle çocukların ve gençlerin Türkçenin doğru kullanımı konusunda medyanın imkânları kullanılacak. Gençlere sosyal medyada Türkçe içerik üretmenin önemine dikkat çekilirken; Türk dilinin kullanımının artırılması için “kamu spotu” hazırlanarak sosyal medyada yayınlanması da planlanıyor.

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 63
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı tabeladan vergi iki puan fazla alınsın
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir şeyide iş işten geçmeden düzenleyin bunca tabela bunca isim deyişecek minyonlarca tl israf olacak çok gecikmiş bir uygulama çooook önceden düşünülüp tedbir alınmalı idi sadece ingilizcemi arapca tabelalar da acilen kaldırılmalı ingilteredemi arabistandamı nerede yaşadığımız belli değil sokaklarfa yabancı tabeladan yabancı sahıslardan huzurlu bir şekilde gezemez olduk
    Cevapla
  • sereflikochisar*06* 5 yıl önce Şikayet Et
    antalyaya gezmeye gittik inanin kendimizi baska bir ulkede zanettik.. bir pilav ustu kurufasulye bulamadik.. her seyde yabanci dil yaziyor... fisch nugest hamburger bilmem neler...
    Cevapla
  • Yye 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadir orasi!!!
    Cevapla
  • emekçi 5 yıl önce Şikayet Et
    cebini yakarsan hemen yaparlar,yabancı tabelaya 10 kat fazla vergi koy oldu bitti.
    Cevapla
  • Discus 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu öneriyi yıllardır söyler dururum. Yabancı isim kullananlara 2 kat vergi diye. Katılıyorum.
    Cevapla
  • Aras 5 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır olması gereken bir duysalar seni üstat
    Cevapla
  • hacı 5 yıl önce Şikayet Et
    harika bir öneri
    Cevapla
  • spekoz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede herşeyi reismi dusunecek butun yuk onun omzunda .cok dogru bir kararr destekliyoruz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle