Kurtla karşılaşan vatandaş o anı kaydetti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Karlı köyünde yaşayan Nuri Kartal isimli vatandaş, hayvanlarına yem götürdüğü sırada kurtla karşılaştığı anı cep telefonuna kaydetti. Öte yandan aynı ilçede ağıla giren kurtlar, 30 küçükbaşı telef etti.

GİRİŞ 30.12.2018 12:34 GÜNCELLEME 30.12.2018 12:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yüksekova ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Karlı köyünde ikamet eden Nuri Kartal, kurtla karşılaştığı anı cep telefonuna kaydetti.

 

 

Kartal, "Her sene olduğu gibi bu senede kar yağışının ardından aç kalan kurtlar, yerleşim merkezlerine geliyor. Normalde biz kurtlara, ayılara çok sık rastlarız ama bu sefer olmadığı bir anda çıkması bizi korkuttu. Kurtlar aç olmasa şehre ya da köy meydanına gelmezler. Belli ki aç kalmışlar. Ben de tam hayvanlarıma ot götürmeye çalışırken önüme çıktı. Allah’tan elimde sopam vardı. Çok korkmuştum ama tüm cesaretimi toplayarak bana saldırmadan ben kartopu ve sopamla kovaladım ve o anı cep telefonuma kaydettim” dedi.

AĞILA GİREN KURTLAR, 30 KÜÇÜKBAŞI TELEF ETTİ

 

 

İlçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde, dün gece Nevzat Bafra'ya ait ağıla giren kurtlar 30 küçükbaşı boğdu. Sabah ağıla giren Bafra, gördüğü manzara karşısında şok yaşadı. Bafra, yaralı 5 koyunun tedavisi için veteriner çağırdı. 

Büyük kaybının olduğunu belirten Nevzat Bafra, "Sabah ağıla girdiğimde yerde yatan koyunları gördüm. Kurtların koyunları boğarak telef ettiklerini anladım. Büyük kaybım var. 5 koyun yaralı olarak kurtulmuş. Onları tedavi altına aldık. Zararım büyük. Kurtlar 30 koyun ve kuzularını telef etmiş. Çok üzgünüm. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

YORUMLAR 6
  • AksaraylıKürtziya 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurt onlardan daha evcil ben kurt olsaydım onlarla karşılaşınca telefona çekerdim.
    Cevapla
  • nuri 5 yıl önce Şikayet Et
    lafa bakarsın laf mı diye?
    Cevapla
  • Kitap 5 yıl önce Şikayet Et
    Dagdaki hayvanlari terorist yiyor ki herhalde o yuzden kurt ac kalmis.
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide kurt agıla nasıl girmiş
    Cevapla
  • kerim01 5 yıl önce Şikayet Et
    adam yemeğe davet etmiş.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    İçeride adamı varmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek