Türkiye'den 'İran' çıkışı: Çok tehlikeli ve riskli!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ve İsrail'in iki devletli çözümü devre dışı bırakmaya yönelik politikalarını eleştirdi.

Türkiye'den 'İran' çıkışı: Çok tehlikeli ve riskli!
Türkiye'den 'İran' çıkışı: Çok tehlikeli ve riskli!
GİRİŞ 03.03.2019 12:09 GÜNCELLEME 03.03.2019 12:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

 

 

Çavuşoğlu, "İran'a yönelik yaptırımları doğru bulmuyoruz ve İran'ın bu şekilde köşeye sıkıştırılmasının bölge için de çok riskli ve tehlikeli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünün muhafazası, dış politikamızın önceliklerinden bir tanesidir. Bu, bizim için kutsal bir davadır. Kudüs'teki adaletsizliğe uluslararası toplumun dikkatini çekmek için her türlü çabayı gösteriyoruz." diyen Bakan Çavuşoğlu, "İsrail yaşananlardan ders almak yerine aynı hataları tekrarlamaktadır. Gazze'deki insanlık dışı ablukayı sürdüren İsrail, iki devletli çözümü devre dışı bırakmaya yönelik şiddetten beslenen pervasız bir kampanya yürütmektedir. Geçen yıl İsrail Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ulus Devlet Yasası da bu zihniyeti yansıtan yeni bir örnek olmuştur. Bu tür girişimlerin, diyalog ve diplomasi yoluyla adil ve kalıcı bir barışa ulaşma hedefimizi gölgelemesine asla izin vermeyeceğiz. İsrail, yasa dışı faaliyetlerini yoğunlaştırdıkça biz uluslararası sahada barış ve adalet için daha fazla çaba göstereceğiz." şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR 5
  • Muhittin Aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    TC yi tehlikeye atmayin birakin arablari onlardan bize bir hayir gelmez.
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Bana dokunmayan bin yaşasın diyen zihniyet olmaz olsun zaten başımıza ne geldiyse sizin gibi düşünyeceye sahip siyasetçilerden geldi bütün müslüman ülkelerin halkları masum bu direniş onlar için olmalı siz detaylarda kaybolarak işte bu yılan bizide zehirledi içten içten kişilere takılarak fikirler önemsizleşti idraklar bağlandı gözler görmez akıllarlar düşünmez diller lal oldu ümmet kan ağlıyor bizim sesimiz onların haykırışı olacak biz susarsak ümmet susar
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetten birşey anlamıyorsun sus bari
    Cevapla
  • mehmet emin 5 yıl önce Şikayet Et
    bugün yapılan bu tur eylem ve söylemler iran i sıkıştırarak hem iran açısından hem de bölge açısından yeni kaos ortamı oluşturmak.Ve sonucunda Türkiye nin de yer aldığı bir kaos mekanizması oluşturmak.Bu denli riskler le dolu yöntemleri zaten hep önümuze sunmak istediler.Turkiye bu konuda çok dikkatli olmali ve kendi çıkarları için buna musadee etmemelidir.
    Cevapla
  • ELIF 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde güzel bir cikis. Evet ABD,nin Irana karsi bölgemizde deki siyaset hem bölgemiz icin hemde ülkemiz Türkiye icin cok riskli. ABD diplomasi cercevesinde Iranla olan sorunlarini cözmeli. Türkiye ABD,yi bu konuda ikna etmeli. Unutmayalim Iran da 40.Milyondan cok özbe öz Türk yasamaktadir. Iranin kaotik ortama düsmesi Türkiyenin altindan kalkamayacagi göc hareketleriyle karsi karsiya kalcaktir. Türkiye Irana her acidan yardimci olmasi kendi yararinadir. Dolayisiyla Sn. Cavusoglunun ABD,nin Iranla ilgili aciklamalari dogru ve yerindedir. Türkiye diplomaside aslanlar gibi komsulariyla gercek sifir problem* siyaseti yürütmektedir. Allah yardimcilari olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir