Sümela Manastırı ile ilgili Valilik'ten açıklama

Trabzon Valiliği, Sümela Manastırı'nda 1. etap olarak planlanan çevre düzenleme ve restorasyon çalışmasının tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini bildirdi.

Sümela Manastırı ile ilgili Valilik'ten açıklama
Sümela Manastırı ile ilgili Valilik'ten açıklama
GİRİŞ 06.03.2019 14:57 GÜNCELLEME 06.03.2019 14:57

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Maçka İlçesi Altındere Vadisi  Milli Parkı içerisinde bulunan Sümela Manastırı'nın, 2016 yılından bu tarafa  restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Gelinen noktada Sümela Manastırı'nda 1. etap olarak planlanan çevre  düzenleme ve restorasyon çalışmasının tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiği  vurgulanan açıklamada, "Bu bölümde öncelikle ziyaretçilerimizin can güvenliğini  sağlamak üzere yaklaşık 4 bin ton kaya temizliği yapılmıştır. Ayrıca manastıra  giden 300 metrelik yürüyüş yolu düzenlenmiş, tarihi su kemerleri, gişe binası ile  manastıra çıkan merdivenler yeniden restore edilerek kullanılır hale  getirilmiştir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1 Mart 2019 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri  Ersoy tarafından yapılan açıklamada, Sümela Manastırı'mızın 1. bölümünün  tamamlanarak 18 Mayıs 2019'da Müzeler Haftası'nda hizmete açılacağı ve gelen  ziyaretçilerimizin girişlerinin sağlanacağı ifade edilmiştir. Dolayısıyla bunun  dışında kamuoyunu yanlış yönlendirecek bilgi ve yayınlara itibar edilmemesi  hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?