Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı İstanbul'da

Yeni Zelanda Başbakanı Dışişleri Bakanı Winston Peters, geçen hafta ülkesinde yaşanan ve 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırıları sonrası İstanbul'a geldi. Peters'in, bugün İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Dışişleri Bakanları düzeyinde yapacağı toplantıya katılacağı öğrenildi.

GİRİŞ 22.03.2019 07:07 GÜNCELLEME 22.03.2019 10:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

THY'nin Jakarta-İstanbul seferini yapan tarifeli seferiyle saat 05.30 sıralarında İstanbul'a gelen Dışişleri Bakanı Peters, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Yeni Zelanda'nın AnkaraBüyükelçisi Wendy Jane Hinton tarafından karşılandı. Peters burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak ziyareti hakkında bilgi verdi. 

Aynı uçakta Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı'nın yanı sıra Endonezya'nın Dışişleri Bakanı Retno Marsudi de İstanbul'a geldi. İki bakan da kısa aralıklarla VIP Salonu'ndan ayrıldı.

Öte yandan, bugün İstanbul'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlığında İİT Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı düzenlenecek. Yeni Zelanda'da geçen hafta Cuma günü iki camiye yönelik terörist saldırı ve Müslümanlara karşı nefret ve tahammülsüzlükle mücadele konusunda yapılacak İİT Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gibi uluslararası kuruluşlardan temsilciler de davet edilmişti.

 

 

YORUMLAR 5
  • error 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz ilk once muslumanlari koruyun
    Cevapla
  • Muharrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Başta C.Başkanı Devlet erkanı ve halk çok duyarlı davrandılar, hepsini de tebrik etmek lazım diyorum, darısı diğer hıristiyan ülkelere (Abd, Ab ve diğerleri, ama hiç sanmıyorum.)
    Cevapla
  • Reis'e ve Editöre. 5 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan 9. demokratik/şeffaf seçimini kazanmış bir lider. Üstelik katılım oranları hep % 90'larda. Kim diktatör? Trump'ın nasıl seçildiği bile şüpheli. Rusların etkisi hala meçhul.
    Cevapla
  • Reis'e ve Editöre: 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığından okuyan varsa: Bu yabancı bakanlara en güzel mesaj şu olur: (Onların ifadesiyle) Erdoğan'ın Türkiyesi'nde, sadece İstanbul'da bile 200'den fazla kilise ve sinagog var. Atina'da ise sadece 1 camii. Türkiye'de son 20 senede tek bir sinagoga terörist saldırı gerçekleşti. Almanya'da ise, son 2 ayda 40 camiiye saldırı oldu. Filistin 1400 senedir Müslümanların elinde. Gidin, tarihi bütün kilise ve sinagoglar ayakta. Neden, çünkü Müslümanlar 1400 sene boyunca dümdüz edebilecekleri tek bir kilise/havraya dokunmadı. Ya şimdi yahudi ne yapıyor? Kanal 7 de bunları haberlerinde kullansın lutfen.
    Cevapla
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    vay be: insan insan derlerdi insan nedir şimdi bildim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!