CHP'nin bir kalesi daha yıkıldı

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Cüneyt Yüksel yüzde 48,5 oy alarak seçimi kazandı. Süleymanpaşa'daki sonuçlara göre Cumhur İttifakı ile AK Parti'nin adayı, uzun yıllardır CHP'nin kalesi olarak görünen ilçeyi kazanmış oldu.

GİRİŞ 01.04.2019 14:42 GÜNCELLEME 02.04.2019 09:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Cumhur İttifakı ile giren AK Parti ile MHP, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yüzde 48,5'lük oy oranı ile CHP'nin kalesini yıkmış oldu.

 

 

Uzun yıllardır CHP yönetiminde bulunan Süleymanpaşa'da bir çok kez tartışmalara neden olan CHP'nin adayı mevcut Süleymapaşa Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat yüzde 47,7 oy aldı. Cumhur İttifakı'nın desteklediği AK Parti'nin adayı Cüneyt Yüksel ise yüzde 48,5 oy alarak yeni başkan seçildi.

 

 

ARTVİN'İN İLÇESİNDE 3 OY FARKLA AK PARTİ ADAYI KAZANDI

ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde, resmi olmayan rakamlara ve yapılan itiraza göre AK Parti'li Eyüp Aytekin seçimleri 3 oy farkla kazandı.

Yusufeli ilçesinde, yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Barış Demirci 2 oy farkla kazandı. İtiraz üzerine bir sandıkta tutanaklar üzerinde yeniden yapılan hesaplamalarda, AK Parti adayı Eyüp Aytekin 1819 oyla seçimi kazandı. CHP adayı Barış Demirci ise 1816 oyda kaldı. CHP'lilerin itiraz ettiği seçim sonuçları için İlçe Seçim Kurulu'nun vereceği karar bekleniyor. 

CHP, TEKİRDAĞ'DA BİR BELEDİYE DAHA KAYBETTİ

CHP elindeki bir belediyeyi de DSP’ye kaptırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre Tekirdağ’ın Marmaraereğilisi ilçesinde CHP ile yarışan DSP’nin adayı, sandıkların yüzde 100’ün açılmasıyla seçimi kazandı. 

Daha önce Tekirdağ’da 12-0 yapan CHP, AK Parti’ye kaptırdığı 3 belediyenin yanı sıra bir belediyeyi de DSP’ye kaptırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre Tekirdağ’ın Marmaraereğilisi ilçesinde CHP ile kafa kafaya giden DSP’nin adayı Hikmet Ata, sandıkların yüzde 100’ün açılmasıyla seçimi kazandı. DSP adayı Hikmet Ata, 6 bin 297 oy alarak yüzde 37.03, CHP’nin adayı İbrahim Uyan 6 bin 109 oy alarak yüzde 35.93, AK Parti'nin adayı Mithat Soylu ise 4 bin 467 oy alarak yüzde 27.27 oranında kaldı. 

YORUMLAR 7
  • ATABEY 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu miraç kandilinde eller semaya kalsın ve inşallah dualarımız devletimiz ve milletimize huzur ve bereket getirsin. Oy çalanları, demokrasi hırsızı ve gaspçıları, teröristleri yerle yeksan etsin inşallah..
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Çorlu da da o kale yıkılır. Hizmetin 0 olduğu bir yerde hala oy alıyorlar ya.
    Cevapla
  • Karargah 5 yıl önce Şikayet Et
    Karargah gitmiş, siz ne kalesinden söz ediyorsunuz?
    Cevapla
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne büyük kayıp burası istanbuldan daha mı büyük
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP tüm sandıklarda bir dümen çevirmiş olabilir. İstanbul Ankara da yapılanlar diğer sandıklarda da olabilir. Müşahitler ve görevliler işbaşına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!