Esenler, 'Mangala devam' dedi

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde mangal yapılıp yapılmamasına ilişkin halk oylamasında karar verildi. Oylamaya katılanların yüzde 67'si "Mangala evet" dedi.

Esenler, 'Mangala devam' dedi
Esenler, 'Mangala devam' dedi
GİRİŞ 17.04.2019 17:24 GÜNCELLEME 17.04.2019 17:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Belediyeye gelen talepleri değerlendiren Esenler Belediyesi katılımcı belediyecilik anlayışından hareketle, daha önce bir çok projenin uygulanıp uygulanmamasında olduğu gibi kararı yine halkın vermesini istedi. 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin girişine konulan bir sandıkla vatandaşın fikri soruldu.

 

 

6 Nisan'da başlayan oylama 17 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 13.00  itibariyle sona erdi. Oylar 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde vatandaşların ve basının huzurunda sayıldı. Sayıma, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıldı. 

KARARI NİHAİ KULLANICI VERSİN İSTEDİK

 

 

Oylar sayılırken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, basın mensupları ile orada bulunan vatandaşlara halk oylaması ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Demokratik ve şeffaf bir seçim olduğunu belirten Göksu, "Millet Bahçesi sadece Esenler'e hizmet vermesinin ötesinde özellikle bu civardaki bütün ilçelere hizmet veren bir Millet Bahçesi. Bahçenin içerisinde mangallarla ilgili değişik alanlar oluşturduk. Mangallar yakıldıkça zaman zaman özellikle civar evlerden ve parkın içerisinde bulunanlardan şikayetler gelmeye başladı. 'Biz duman kokusu altında Millet Bahçesi'nde piknik yapmak istemiyoruz' diyenler oldu. Bunun üzerine, biz kendimiz karar vermeyelim bunun nihai kullanıcıları karar versin diyerek bir çalışmaya girdik" dedi.

BİZİM DEĞİL, HALKIN DEDİĞİ OLACAK

Halk oylamasında "evet" de "hayır" da ne çıkarsa çıksın halkın istediğinin yerine gelmiş olacağını vurgulayan M. Tevfik Göksu, "Milletin dediği her zaman en doğrudur. Hangi sonuç çıkarsa onun gereğini yapacağız ve yarından itibaren uygulamaya başlatacağız. Hem katılımcı bir anlayış hem insanların kendi şehirleriyle gönül bağlarını güçlendirmek hem de şehri birlikte yönetme adına örnek bir uygulama olacak. Mangala evet kararı çıkması durumda mangala karşı çıkanları da rahatsız etmeyen farklı uygulamalara gideceğiz. Sonuçta buraya gelen herkes mutlu olacak" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 67 MANGALDAN YANA

Oyların sayımı sonucunda 3.651 ziyaretçinin oy kullandığı görüldü. Oylama sonucunda 2.446 vatandaş "evet" (yüzde 67), 1205 vatandaş da "hayır" (yüzde 33) oyu kullandı. Böylece Esenler halkı 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde "mangala devam" kararı vermiş oldu.  

 

YORUMLAR 13
  • illa 5 yıl önce Şikayet Et
    onay çıkmasa daha iyi olurdu şimdi park çöpe dönecek
    Cevapla
  • Sivaslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Millet mangali nerede yakacak kardeşim
    Cevapla
  • yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel haber o zaman kimse pahalılıktan yada geçinemiyorum diye ağlamasın%67 ye afiyet olsun geri kalanada sabırlar yeni türkiye????
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediyenin bu şekilde Evet Hayır yapması bence saçma mangal yapanlara bir yer ayırırsın onlar mangalını yapar Diğerleri de dumansız alanda keyfine bakar
    Cevapla
  • Alex 5 yıl önce Şikayet Et
    Mangal alanları toplasan 20 metre kare
    Cevapla
  • Baybars 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayrılmış zaten haberde öyle diyor
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Olmadı ki şimdi evlere çok yakinsa duman insanları rahatsız etmiski şikayet etmişler evi uzak olanlar tabiki yapılsın demişlerdir ama yakın olupta dumana yoğun dumana maruz kalanlar ne yapsın olmadı başkanım hiç hakkaniyetli olmamış bence orda oturmuyorum ama üzüldüm inşallah düzeltilir
    Cevapla
  • ?fshgjdflkf 5 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimsenin evi yakın değil merak etme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı