Ağıla giren köpekler, 42 koyunu telef etti

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bir çiftlikte, ağıla giren köpekler , 42 koyunu telef etti, 6’sını ise yaraladı. Ayrıca, 10 kuzunun da kayıp olduğu belirtildi.

Ağıla giren köpekler, 42 koyunu telef etti
Ağıla giren köpekler, 42 koyunu telef etti
GİRİŞ 24.04.2019 14:58 GÜNCELLEME 24.04.2019 14:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Saruhanlı'nın kırsal Sarıçam Mahallesi Gölet mevkiinde bulunan, evli ve iki çocuk babası Mehmet Alat'a (35) ait çiftliğe bu sabah çok sayıda köpek girdi. Köpekler, 100 küçükbaş hayvanın bulunduğu ağıldaki 42 koyunu telef etti, 6'sını da yaraladı. Yaklaşık bir ay önce doğan ve kaybolduğu belirlenen 10 kuzunun ise köpekler tarafından götürüldüğü üzerinde durulduğu belirtildi. Henüz süt emen çok sayıda kuzu da annesiz kaldı. Mehmet Alat'ın zararının yaklaşık 60 bin lira olduğu kaydedildi.

İhbar üzerine bölgeye gelen veteriner tarafından yaralı koyunların tedavisi yapılırken, 3 koyunun durumunun ağır olduğu bildirildi. Telef olan koyunların, Saruhanlı Belediyesi'ne ait kepçe ile bölgede açılan çukura gömüleceği ifade edildi.

'BUGÜN BİZİM YARIN BAŞKASININKİ'

15 yıldır besicilik yaptığını belirten Mehmet Alat, "Her önüne gelen, bu civara başıboş sokak köpeklerini bırakıp gidiyor. Bu köpeklerin de hepsinin karnını doyurmak mümkün olmuyor. Bu sabah ağıla girerek 42 koyunumu telef ettiler. Evim ağıla 30 metre uzaklıkta. Saat 06.00 gibi sesleri duydum. Hemen koşup, buraya geldim. Gördüğüm manzara karşısında şoke oldum. Köpekler koyunlarımın başındaydı. Neredeyse 35 köpek, ağılın içerisindeydi. Köpekleri kovaladık ama iş işten geçmişti. 42 küçükbaş hayvanımız telef olmuş durumda. İşlerimiz zaten bozuk. Yem fiyatları ve ekonomik kriz derken bir de bu olay patlayınca çok mağdur duruma düştük. Ödemelerimiz var. Nasıl yapacağız, ne edeceğiz, onları düşünür hale geldik. Devlet büyüklerimizden bir an önce yardım bekliyoruz. Geçenlerde karşı komşumuzun koyunlarını telef ettiler. Bugün bizimkileri telef ettiler. Yarın başkasının koyunlarına zarar gelmeyecek diye bir garanti yok. Bu köpekler her yerde. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Canım kardaşım köpek köpekliğini yapacak.Senin yerinde olsaydım 1)Koyunların zekatını verirdim.2) Koyunlarımın bulunduğu yerde küçük şirin bir kulubem olur orada koyunlarımın başında bulunurdum.Tabiki yazık olmuş.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek Manisada değil İstanbul Ankara İzmir gibi büyükşehirlerde de aynı köpek sorunu var. Belediye barınakları ve veterinerleri bu soruna yetebilmeleri imkansız. Bazı bölgelerde yerel halk kendi çözümünü üretiyor ama kısıtlı. Bir tek koyunlara değil bu köpekler yaban hayatına da zarar veriyor ve bu gidişle kuduz salgını olacak diye korkuyorum. O köpek severler acaba bir kuduz salgını yaşandığında sorumluluğu alacaklar mı? Ya da havaya bakıp ıslık mı çalacaklar. Bu köpeklerden gençlik hastalığı bulaştığı için kaç tane tilki ve çakalın hatta kurtun öldüğünden kimsenin haberi yok çünkü öyle bir çalışma yok. Yapamazlar niye? Adam ne bilsin gençlik hastalığı ne? Vah benim güzel ülkem
    Cevapla
  • mişmiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Mülk Allahındır. Tasarrufu bizdedir. Rabbimizin bizlere tasarruf hakkı verdiği malların zekatını verelim.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Kapıyı açık mı bırakmıştın?
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Köpek seviciler acaba bu koyunlara hiç üzülüyorlarmıdır. Benimkide merak işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler