Eskişehir'de kuruldu! Bir ilk olacak

F-35 motorunun montaj ve bakımı için Eskişehir’de kurulan hangarın inşaatı tamamlandı. Tesis, Avrupa bölgesindeki katılımcı ülkelere ait JSF uçaklarının motorlarına depo seviyesi bakım hizmeti vermek üzere kurulacak ilk merkez olacak...

Eskişehir'de kuruldu! Bir ilk olacak
Eskişehir'de kuruldu! Bir ilk olacak
GİRİŞ 16.05.2019 06:07 GÜNCELLEME 16.05.2019 06:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF/F-35) Projesi kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, F-135 motorunun montaj ve bakımı için Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında kurulan hangarın inşaatı tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, Eskişehir ziyareti sonrasında Müşterek Taarruz Uçağı (JSF/F-35) Projesi F-135 Motoru Nihai Montaj Hattı Kurulumu, Aktivasyonu ve 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı (1. HİBMK) T-11 Bremzesi Modifikasyon Safhası Projesi’nde gelinen son duruma ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Demir, “F-135 motorunun montaj ve bakımı için Eskişehir Hava Bakım ve İkmal içerisinde kurulan hangar ve motor test tesisini yerinde gördük, çalışmalar bitmek üzere. F-35 projesi ortağı olarak iş payımız ve yükümlülüklerimizle ilgili üzerimize düşenleri eksiksiz yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. SSB tarafından yürütülecek proje kapsamında, Türkiye envanterine girecek F-35 uçaklarına entegre edilecek F-135 motorlarının nihai montaj ve test faaliyetleri ile Avrupa bölgesinde F-35 kullanan bütün ülkelerin F-135 motoru bakım, onarım, revizyon ve test faaliyetleri 1. HİBMK’de kurulacak tesis ve altyapı ile yürütülecek.

Merkez, Avrupa bölgesindeki katılımcı ülkelere ait JSF uçaklarının motorlarına depo seviyesi bakım hizmeti vermek üzere kurulacak ilk merkez olma özelliğini kazanacak.

 

 

YORUMLAR 8
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ -2 ; F-35 Uçakta havada ve yerde bilgileri bildiren entegre Lojistik sistemi mevcuttur. Özetle uçağı yerde çalıştırdığınız anda Lojistik ve harekat planlama bilgileri “ABD DEKİ MERKEZE ANINDA GÖNDERİR”..Meali nedir?: ABD’NİN İSTEMEDİĞİ BİR HAREKATI ASLA YAPAMASSINIZ ( Örn: Kandile veya Yunanistana bir harekat yapacaksınız. Hedef bilgileri, koordinatları, görev sonucu havada ABD’ye gider. Uçak dış etkiye açık “ABD istemesse motorunu bile yerde çalıştıramassınız..SONUC : SİLAH SİSTEMİ OLARAK BAŞKA BİR ÜLKEYE BAĞIMLIYSAN ASLA ÖZGÜR OLAMASSIN…
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ : F-35uçaklarının en büyük reklam konusu “uçağın üzerindeki özel boyanın, uçağa RADARA YAKALANMAMA ve GÖRÜNMEZLİK Özelliği sağladığı şeklinde REKLAM yapılmasıdır!! Oysa öyle midir ? Ruslar uçağı 300 NM’den görebilecek radarlar geliştirdiler. (Örn: Rusya 2017 yılında "HEM DE S-200 SİSTEMİ İLE SURİYE ÜZERİNDE UÇAN İSRAİL F-35 UÇAĞINI VURMUŞ" İsrail olayı “uçak kuş sürüsüne çarptı” diye olayı kapatmaya çalışmıştır.), S-400 ve F-35’in aynı anda Türkiye’de olması bu “görünmezlik masalına son verecek” ve herkes “BU UÇAĞA NEDEN BU KADAR PARA VERELİM Kİ?” denecek sonuçla projenin çökme ihtimali ortaya çıkacaktır??!!
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika F-35 projeden çıkardı yaptırım yapıyor halen bizimkiler halen enayi gibi F-35 in gövdesini motorunu üretmek için hangar kuruyor yazıklar olsun başka birşey demiyorum artık şu amerikadan kurtulun
    Cevapla
  • Korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçaklar üstüne birde ABD’ye bilgi bile gönderiyor resmen uçan bir casus. Dünyada 5. Nesil savaş uçağı satan başka ülke olmadığından tutturdular illa F-35 diye. Çin J-20’yi ABD’de F-22’yi kimseye satmıyor. Rusya’nın SU-57’si ve Çin’in satışa sunacağı J-31 daha seri üretime bile geçmedi. MMU bitene kadar arada ki 10 yılda bir şekilde uçak ihtiyacıda karşılanacaktır.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın "1940'lı yıllarda pervaneli 4 uçağı Kayseri de toprağa gömmüşler, onların çıkartılması için talimat verdim" dediği günlerde ülkemin 70-80 adet F-4 FANTOM uçağı birden "uçan tabut ilan edilip " nasıl oldu da birden uçuştan alınıp, çöpe atıldı ve nasıl "F-35 uçağı alımı hızlandırıcı toplantılara geçildi" bi bilen var mı acaba??
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle Malatya ve Eskişehirde ard arda (????!!!!!) düşen F-4 uçakları sonrası F-4 'lerin "uçan tabut "ilan edildiklerini de göz önünde bulundurunuz? NOKTA...
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    yerine geçecek olan f35 ler için, f4 lerin peyder pey ıskartaya ayrılma planı vardı. ayrıca f4 lerin eğitim uçuşlarında pek çok kez düşmesi debu süreci hızlandırdı. Lakin bildiğim kadarıyla f35'te yaşanan sıkıntılar nedeniyle f4 lerin hurdaya ayrılma süreci süresiz olarak ertelendi.
    Cevapla
  • cemil 4 yıl önce Şikayet Et
    bi anlata bilelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak