Mirasımız Derneği kalplere dokunuyor

Kudüs’te aktif olarak faaliyet gösteren Mirasımız Derneği, Ramazan ayı başından beri Mescid-i Aksa’da binlerce kişiye iftar veriyor, aynı zamanda da Kudüslü Müslümanlara kumanya paketleri dağıtıp nakdi yardımda bulunuyor.

Mirasımız Derneği kalplere dokunuyor
Mirasımız Derneği kalplere dokunuyor
GİRİŞ 23.05.2019 10:23 GÜNCELLEME 23.05.2019 10:23

2019 Ramazan ayı sonuna kadar 50 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği)  Binlerce kumanya paketi dağıtacak. Derneğin düzenlediği Mescid-i Aksa gezisi sırasında, bizim de katıldığımız kumanya paketi dağıtımında Kudüslü Müslümanların sevinçleri görülmeye değerdi.  Mirasımız Derneği yetkililerini ve gazetecileri(bizleri) görünce yüzleri parlayan Müslümanlar, Türklerle buluşmaktan ayrı bir mutluluk duyuyor. Öyle ki “Yardım yapmasanız bile buraya gelmeniz bizim için büyük mutluluk” diyorlar.

Ramazan boyunca yardım

 

 

Mirasımız Derneği’nin çalışmaları ile ilgili bilgi veren gazeteci Halis Mutlu, “Bir kişilik iftar bedeli 30 lira, kumanya kolisi 150 lira, bayramlık bedeli ise yine 150 lira olarak belirlendi. 3 bin Kudüslü çocuğa bayramlık hediye etmeyi de planlıyoruz” dedi. Ek olarak belli miktarlarda harçlıklar dağıtıldığını ve dağıtmaya devam edeceklerini söyleyen Halis Mutlu, “Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki diğer faaliyetlerini Ramazan ayı boyunca sürdüreceklerinin altını çizdi.

Kudis’te pahalılık had safhada

İşgal devleti İsrail’in Kudüslü Müslümanları kasıtlı şekilde yoksullaştırmak için her türlü yola başvurduğunun altını çizen Mutlu, “Kudüs’te 400 bin Müslüman kimliksiz yaşıyor. Hiçbir ülkenin vatandaşı değiller. Bu kardeşlerimizin yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında bir mücadelesi veriyor. İsrail’in uygulamaları nedeniyle Kudüs’te hayat öyle pahalı ki yarım litre su 8 lira civarında” ifadelerini kullandı.

Bizim onlara ihtiyacımız var

Kudüslü Müslümanların tüm zorluklara rağmen direndiğini vurgulayan Mutlu şu çarpıcı tespitlerle derneğin bakış açısını özetledi, “Mirasımız Derneği olarak yaptığımız çalışmalarla Kudüslü Müslümanları desteklemeye ve böylece mübarek Mescid-i Aksâ’nın boş kalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Yardımlarımız buradaki kardeşlerimizin bize ihtiyaçları olduğu düşüncesiyle değil, asıl bizim onurumuz Mescid-i Aksâ’mızı savundukları için bizim onlara ihtiyacımız olduğu gerçeğiyledir.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı