Doğu Perinçek'ten CHP'ye S-400 tepkisi: Manavdan domates mi alıyoruz?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD'nin Türkiye'ye S-400 üzerinden tehditleri hakkında Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

Doğu Perinçek'ten CHP'ye S-400 tepkisi: Manavdan domates mi alıyoruz?
Doğu Perinçek'ten CHP'ye S-400 tepkisi: Manavdan domates mi alıyoruz?
GİRİŞ 30.05.2019 16:30 GÜNCELLEME 31.05.2019 12:43
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Haber7 / Özel Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı eski Büyükelçi Ünal Çeviköz, geçtiğimiz günlerde "Sayın Dışişleri Bakanı ABD ile kurulmasını önerdiği askeri komisyonun NATO ile Türkiye arasında kurulması daha uygun olacaktır. Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz" demişti.

CHP'nin parti olarak S-400'lere karşı olmasını Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile konuştuk. ABD'nin Türkiye'ye S-400 üzerinden tehditleri hakkında Haber7'ye çok özel açıklamalarda bulunan Perinçek, S-400 hava savunma sistemlerinin dünyanın en iyisi olduğunu ve bu meselenin milli bir konu olduğunu belirterek CHP'nin tavrına da sert tepki gösterdi.

İşte Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile gerçekleştirdiğimiz özel röportaj;

 

 

S-400 almak herhangi bir silah tercihi değil... Bu çok ama çok önemli. Yani gidip manavdan domates seçmiyorsunuz. Acaba şu domates mi iyi, bu domates mi iyi? S-400 mi alsam Patriot mu alsam? Böyle bir tercihle karşı karşıya değiliz. Burada vatanımızı savunmak ile ilgili bir tercih var. Türkiye önce tehdidin nereden geldiği saptayacak sonra buna göre bir strateji geliştirecek. S-400 veya Patriot almak bir strateji almaktır. S-400 alırsanız, Türkiye'yi, ABD'den, İsrail'den, Ege'den, Yunanistan'dan ve kuzeyden gelen tehditlere karşı savunma stratejisi kurmuş olursunuz. Eğer S-400 değil de, Amerika'nın size dayattığı Patriot füzelerini alırsanız da ABD stratejisine dahil olmuş olursunuz. Yani ABD'nin kriz bölgelerinde kullandığı bir piyon haline gelirsiniz. Bu yüzden S-400 almak, Türkiye'nin bugün karşılaştığı tehditleri göğüslemek ve bir vatan savunması stratejisi kurmak açısından hayati öneme sahip.

S-400'ler ABD'nin Patriot'larından ve önerdiği diğer sistemlerden çok daha üstün. S-400 şu anda Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma silahıdır ve Türkiye havadan gelecek füze taaruzlarına bugün uçaklarıyla cevap verme durumunda ancak S-400 aldığınızda füzeyi füzeyle vuracaksınız. Bu yüzden çok gerekli bir silah...

PERİNÇEK: CHP BU TEHDİDİ DOST GÖRÜYOR

Ancak olay bunun ötesinde... Türkiye S-400 aldığı zaman, ABD-İsrail tehdidine karşı en önemli askeri tedbirlerinden birini hayata geçirmiş oluyor. Bu bakımdan önce tehdidi iyi saptamamız gerek. CHP ise bu tehdidi dost görüyor. CHP, ABD ve İsrail'in mevzisinde... Sadece S-400 mevzusunda değil, her yerde böyle... Afrin harekatında böyle, daha önce PKK'yı hendeklere gömdüğümüzde PKK'yı hendeklerden kurtarmaya çalışıyor, "HDP'yi kapatalım" diyoruz, HDP ile ittifak yapıyor ve HDP üzerinden PKK'yı iktidara taşımaya çalışıyor, ABD'nin iktidar projelerinde İYİ Parti ile birlikte en önde gözüküyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nda "Biz Ortadoğu bataklığına batıyoruz" diyerek Türkiye'nin savunma harekatına karşı çıkıyor. Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'ye yönelik tehditlerin yanında duruyor. "Biz buralarda, denizlerde doğalgaz ve petrol arayıp savaşı kışkırtmayalım" diyor. Yani vatanımıza sahip çıkmıyor, Mavi vatanımıza sahip çıkmıyor. Sahip çıkmadığı gibi vatanımıza karşı yapılan tehditlerinde yanında yer alıyor. Bu sebepten ötürü, CHP'nin S-400 meselesinde karşı olması, bulunduğu mevki itibariyle çok uygun. Yani Amerika ve İsrail mevzisinden siyaset yapıyor. Her olayda bunu görüyoruz. Bu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün kişisel siyaseti değil, CHP'nin siyaseti...

"CHP BUGÜN TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA, ABD'NİN YANINDA TÜRKİYE'NİN KARŞISINDA YER ALIYOR"

Bütün yükü sayın Çeviköz'ün sırtına yıkmak da yanlış. CHP bugün Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında ABD'nin yanında Türkiye'ye karşı bir konumda yer alıyor. Bunu her konuda görüyoruz. Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi, Güneydoğu'da teröristlere karşı yürütülen harekatlar, Doğu Akdeniz, Ege, Karadeniz... Türkiye'nin bütün mevzilerinde CHP karşı tarafta... Hem iç cephede hem de dış cephede karşı tarafta. Ve problem burada. Maalesef CHP, ABD'nin Türkiye'deki iktidar projesinde baş rolde. Ama bun başarılı olma ihtimali yok. Neden? Çünkü tıpkı Irak'ta Suriye'de (Burada bunu başaramadılar) olduğu gibi ABD ülkeyi işgal edecek ve Bağdat'ta hükümeti kendi istediği gibi kuracak. Proje buydu ve bunu Irak'ta yaptı. Ama Türkiye'de Ankara'yı ele geçiremez ABD. Türk ordusu Amerika'ya Ankara'yı da vermez, Türkiye'yi de vermez. Onun için ABD'nin Türkiye'deki iktidar projeleri geçerli değil. Zaten bu sebepten ötürü her seçimde yeniliyorlar. Yani ABD'nin iktidar projesi her seçimde yenilgiye uğruyor. Çünkü Türk milleti PKK'ya karşı, HDP'ye karşı, FETÖ'ye karşı son derece uyanık ve kararlı. CHP'de onların ellerinden tutarak ve mağdurlara dayanarak "iktidara gelelim" diye ABD projesini hayata geçirmeye çalışıyor. Ama bunun başarı şansı yok.

CHP ne yazık ki, bunu çok net ve kesin olarak ifade edeyim, zaten S-400'lerde de bunu tutumunu belli etti, "her mevzide Amerika ile birlikte..."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 126
  • Aylin 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte vatansever kominist...budur....ne olursan ol önce vatansever ol...sizi chp nin başında görmek isteriz sayın perinçek...
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyurun, bir chp başkanından duymak istediklerimizi perinçekten duyuyoruz. Garip demi? Malesef böyle bir halk ve milliyetçilikten yoksun birisiyle ancak zorunlu olarak lavaboda beraber el yıkanması dahi tehlikeli!...
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce Vatan ! Kardeşi ile birlikte tam istihbaratçı adamlar.Boşa konuşmaz.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Alin size orjinal vatan sever milli ülkesine topragina insanina dü$kün ve dü$ünen SOLCU.Neden chp´nin ba$inda bu degil.!!!
    Cevapla
  • Özmenver 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne zirlarsa zirlasin,o S400 ler gelecek en kisa zamanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü