Tunceli'de 'arı' dehşeti! Ölü ve yaralılar var

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde, kovanlarından çıkan bal arılarının saldırdığı Kazım Çadırlı (62) yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı.

Tunceli'de 'arı' dehşeti! Ölü ve yaralılar var
Tunceli'de 'arı' dehşeti! Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 10.06.2019 00:01 GÜNCELLEME 10.06.2019 04:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Olay, öğle saatlerinde ilçeye bağlı Yayıkağıl köyüne meydana geldi. Ordu'dan köye getirilen bal arıları belirlenemeyen nedenle bir anda kovanlarından çıktı. Yüzlerce bal arısı çevredekilere saldırmaya başladı.

 

2 ÇOCUK BABASI HAYATINI KAYBETTİ

Köylüler arılara müdahale etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Olayda, 2 çocuk babası Kazım Çadırlı hayatını kaybederken, Hıdır Açıl, Zülfikar Can ve ismi öğrenilemeyen köylü yaralandı.

Olayın ardından köylülerin ihbarıyla bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Nazımiye Toplum Sağlık Merkezi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan Hıdır Açıl, sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

 

Arı saldırısında hayatını kaybeden Kazım Çadırlı'nın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Köylülerin müdahalesiyle arılar güçlükle kontrol altına alındı.

 

YORUMLAR 12
  • realist 4 yıl önce Şikayet Et
    Merhuma Allah rahmet eylesin... Arılar özellikle bal yapma dönemlerinde, nektar akımı yetersiz kaldığında kovandaki stokları tükenir ve açlık tehlikesi ile karşı karşıya gelirse yada analarını kaybetmişlerse aşırı hırçın olurlar. Bir de ana arının cinsi ve bilhassa dölleyen erkek arının cinsi hırçınlıklarını belirleyici faktörlerdir. Kıbrıs arısı, Suriye arısı, , buckfast hibrit arısı bazen de İtalyan arıları hırçın olabiliyor.
    Cevapla
  • kerim 4 yıl önce Şikayet Et
    herkesin çantasında arı / böcek/yılan sokmalarına karşı 5tl lık bir antihistaminik ilaç taşıması lazım. hastaneye kadar faydası olur, zararı olmaz.
    Cevapla
  • Evet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayatında arı beslememiş herkes kafasına göre yorum yapıyor, yahu arının yanında otur çomak sokmadıkça arı sana birşey yapmaz. ama arıyı kurcalarsan saldırır...
    Cevapla
  • Usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Arı işlerini ari'cıya bırakmak gerekir, her iş'in bir ustası vardır.
    Cevapla
  • nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin üzücü bir durum. ve arılar önemli hayvanlardır ne olursa olsun sahip çıkılmalı arılara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!