Bağcılar'da Kiraz Bahçesi’nde 11. Kiraz Hasadı etkinliği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla Bağcılar Belediyesi nostalji bahçelerinden olan Kiraz Bahçesi’nde bu yıl 11. Kiraz Hasadı gerçekleşti. Yoğun ilgi gören şenlikte ilçe sakinleriyle aynı sofrayı paylaşan Oktay ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, dalından topladığı kirazları vatandaşlara ikram etti.

Bağcılar'da Kiraz Bahçesi’nde 11. Kiraz Hasadı etkinliği
Bağcılar'da Kiraz Bahçesi’nde 11. Kiraz Hasadı etkinliği
GİRİŞ 13.06.2019 14:58 GÜNCELLEME 13.06.2019 14:58

Bağcılar Belediyesi tarafından 2008 yılından bu yana geleneksel hale getirilen Kiraz Hasadı Şenliğinin bu yıl 11’incisi düzenlendi. Kiraz Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı. Kiraz Bahçesi’ni gezen Oktay’a İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de eşlik etti. Kendisini karşılayan ilçe sakinleriyle sohbet eden Oktay ve Çağırıcı, dalından kopardığı kirazlardan vatandaşlara ve basın mensuplarına ikram etti.

Oktay, ağaçların altında serdikleri hasırlarda sofra kuran ailelerin yanına da oturdu. Yaşlıların elini öpüp onlarla yakından ilgilenen Oktay, çocuklarla da bol bol fotoğraf çekildi. Yoğun ilgi gören şenlikte bazı vatandaşlar, yeşillikler üzerinde ailece piknik yapmayı tercih etti. Çocuklar da ağaçlar arasında oyunlar oynayarak hoş vakit geçirdi.

ÇOCUKLAR DALINDAN KİRAZ YEME KÜLTÜRÜNÜ BURADA BİZZAT YAŞIYORLAR

Çocukların dalından kiraz yemesinin mutluluk verici olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Burada bir nostalji yaşanıyor. Beraber koruduğumuz kirazların hasadını da beraber yapıyoruz. Çocuklar dalından kiraz yeme kültürünü bizzat yaşıyorlar. Dalından kiraz yeme çocuklar için çok muhteşem bir şey. İstanbul'un merkezinde, şehrin merkezinde, bu tür bahçeler bir nefes alma yeri haline geliyor ve komşuluk kültürünün gelişmesinde büyük görev ifa ediyor. Bunlar çocuklarımız için çok önemli şeyler. Sokakta oynayan çocukların burada aileleriyle birlikte, aynı sofrada piknik yapmaları onlara ayrıca mutluluk katıyor. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz'' dedi.

2008 YILINDA OLUŞTURULAN KİRAZ BAHÇESİ'NDE 84 KİRAZ AĞACI BULUNUYOR

Bağcılar Belediyesi’nin Üzüm Bağı’nı kurarak başlattığı Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde 2007-2008 yıllarında oluşturulan Kiraz Bahçesi’nde Napolyon ve Stargold cinsi 84 adet kiraz ağacı bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Kiraz Bahçesi, Bağcılarlılar için aynı zamanda bir piknik alanı özelliği taşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması