Türkiye'den Yunanistan'a sert mesaj!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Başbakanı Çipras'a Doğu Akdeniz tepkisi geldi. "Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi, AB üyeliklerini suistimal ediyor. Bizim tarafımızdan en üst düzeyde verilen mesajlar gayet açık. Bu konudaki kararlı duruşumuzu muhafaza ediyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Türkiye'den Yunanistan'a sert mesaj!
Türkiye'den Yunanistan'a sert mesaj!
GİRİŞ 17.06.2019 15:17 GÜNCELLEME 17.06.2019 16:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs Adası açıklarındaki doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin, Avrupa Birliği'nden (AB) yaptırım talebinde bulunacaklarını söyledi.

 

 

Başbakanlık binasında olağanüstü gerçekleştirilen Dışişleri ve Savunma Konseyi Toplantısı'na Çipras, ülkenin Dışişleri ve Savunma bakanlarının yanı sıra Genel Kurmay Başkanı da katıldı.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan Çipras, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini ele aldıklarını kaydetti.

 

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Çipras, ''AB Zirvesi öncesinde hazırlanmak üzere fikir birliğine vardık. Böylece, (Güney) Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) eğer bir sondaj çalışmasının gerçekleştiği teyit edilirse, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması dahil doğru kararların alınması sağlansın.'' ifadelerini kullandı.

Çipras, Yunanistan ve Rum tarafının, AB'nin desteğiyle güçlü bir konumda olduğunu savunarak, ''Yunanistan veya Rum kesiminin egemenlik haklarının çiğnenmesi halinde bunun sonuçlarının olacağı'' tehdidinde bulundu. 

YORUMLAR 4
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Size bir yaptırım uygularız var ya görürsünüz hem suçlular hem güçlü ama bize fazla bulaşmayın mahfederiz sizi.
    Cevapla
  • Vat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar akıllanmaz, ancak egemen olursan işe yarar.
    Cevapla
  • Trb61 4 yıl önce Şikayet Et
    Çokta Tınnnn İşinize bakın zaten kafamdaki haritanın ortasındasınız.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ağ babaların seni satar cipras.osmanlı tokatını yeme durup dururken.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi