Kayseri'de 'sarıkız' paniği

Kayseri'de havaların ısınmasıyla birlikte özellikle akşam saatleri ortaya çıkan 'sarıkız' örümceği korkuya neden oldu. Melikgazi ilçesinde akşamları görülen bu örümcek türü akrep, kertenkele hatta fare bile yiyebiliyor, bir metre yükseğe kadar zıplayabiliyor. Mahalle sakinleri, "Apartmanları sarmak üzereler. Çok korkuyoruz, dışarı çıkamıyoruz" diyor.

GİRİŞ 06.07.2019 15:29 GÜNCELLEME 06.07.2019 16:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Melikgazi ilçesi Belsin Tınaztepe Mahallesi'nde 'sarıkız', görülmeye başlandı. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebilen, güçlü çeneleri sayesinde et parçalarını kolayca koparıp yiyebilen sarıkız örümcekleri, mahallede endişeye neden oldu. Mahalle sakinleri, bir insan eli kadar boyu olan ve 1 metre yükseğe zıplayabilen örümcekler nedeniyle akşamları dışarıya çıkamaz duruma geldiklerini söyledi. 

Mahalle sakini Dudu Eser, "Apartmanları sarmak üzereler. Sarıkız örümceğini çok sık görüyoruz ve çok korkuyoruz, dışarıya çıkamıyoruz. Lütfen buna bir çare bulunsun, ilaçlamalar yapılsın. Belediye tarafından buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ

Sarıkız örümceği ülkemizde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, Dünya üzerinde ise yoğun olarak Afrika ve Namibya'da bulunmaktadır. Beslenme şekillerinden dolayı diğer iri örümcek türlerinden farklıdır. Sarıkız örümceği türlerinin hemen hemen hepsi et ile beslenmektedir. Görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahip olan sarıkız örümcekleri akrep dahi birçok hayvanı yiyerek beslenebilirler. Boyları 8-10 santim olan sarıkız örümceği, avlarını dişleri ile ovuşturdukları için ısırıldığını fark edemezler. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için yalnızca geceleri hareket eder. Saatte 1,5 kilo metre kat edebilir ve 1 metre yüksekliğe zıplayabilir. Zehirli olmadıkları fakat kuvvetli çenelerinin ısırıklarının oldukça fazla can yaktığı söyleniyor.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Dr. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekoloji sistemi bozuluyor ilerde baş edilemez önlem alınmalı
    Cevapla
  • Otcul 4 yıl önce Şikayet Et
    Örümceklerin otla beslendiğini zannediyordum ben şuan çok şaşırdım yıllarca belgesel ler beni yanlış bilgilendirmiş
    Cevapla
  • Gaziantep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Zararsiz hayvanlar .
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    hakkaride askerlik yaparken karakolun her yerinde vardı hatta arkadaşı kolundan ısırdım ama hiç bir şey olmadı yanı zararsız hayvan birde kedi bu hayvanı yiyor gördüğü yerde
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ot ile beslenen örümcek varmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle