Düzce'de heyelan! Yollar ulaşıma kapandı...

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde etkili olan sağanak, toprak kayması ve su baskınlarına neden oldu. Vali Zülkif Dağlı, "Beş köye ulaşım kesildi. Çok sayıda iş makinesi yola çıkardık. Bölgede çalışma yapıyoruz. Çalışmaya aşırı yağış engel oluyor" dedi.

Düzce'de heyelan! Yollar ulaşıma kapandı...
Düzce'de heyelan! Yollar ulaşıma kapandı...
GİRİŞ 18.07.2019 05:51 GÜNCELLEME 18.07.2019 11:42

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle mahsur kalanlara ulaşmak için ekipler çalışma başlattı. 

Alınan bilgiye göre, Cumayeri ilçesinden geçen Melen Çayı, sağanağın etkisiyle taştı. 

Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe-Çelikdere-Harmankaya-Büyük Melen köyleri arasında bulunan yol üzerinde iki noktada meydana gelen heyelanın ardından, köylere ulaşımın sağlandığı yol kapandı. 

 

 

Yağışın sürdüğü bölgede, sel sularının evlerin birinci katına ulaşması nedeniyle çatılara çıkan vatandaşlar, ekiplerin gelmesini bekliyor. 

Bölgeye, İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Ekiplerin iş makineleriyle yol açma çalışmaları sürüyor. 

Dokuzdeğirmen Camisi'nin avlusunda kriz merkezi oluşturuldu. 

Arama kurtarma ekipleri de araçlardan köylülerin burada toplanmasına ilişkin anons yaptı. 

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede heyelan nedeniyle yolun kapandığını belirterek, "Beş köye ulaşım kesildi. Çok sayıda iş makinesi yola çıkardık. Bölgede çalışma yapıyoruz. Çalışmaya aşırı yağış engel oluyor." dedi. 

 

 



MAHSUR KALAN 21 FINDIK İŞÇİSİ KURTARILDI

Düzce’de dün gece başlayan ve aralıklarla şiddetli bir şekilde devam eden yağışlar bölgede etkili oldu. Yağışlar nedeniyle dereler taştı bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Cumayeri ve Akçakoca ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı. Yaşanan sel ve su baskınlarında Akçakoca ilçesi kırsalında bulunan fındık işçileri ise mahsur kaldı. Kırsal alanda mahsur kalan çoğu çocuk 21 kişi, bölgede arama tarafa faaliyetleri yapan Kara Kuvvetleri helikopteri ile tespit edildi. 

Tespitin ardından fındık işçilerinin olduğu alana inen helikoptere alınan işçiler, Düzce Stadına getirildi. Burada Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 4 ambulansta kontrolleri yapılan 21 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular