Düzce'de iki kişinin daha cansız bedeni bulundu

Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından kayıp vatandaşlar için arama çalışmaları devam ediyor. 4 kişiyi arama çalışmalarında bir kadın ve bir çocuk cesedine ulaşıldı.

GİRİŞ 23.07.2019 11:04 GÜNCELLEME 24.07.2019 10:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Su baskını ve toprak kayması yaşanan Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünde bir kadın ile çocuk cesedi bulundu.

Bölgede kayıp 4 kişinin bulunması için yürütülen çalışmalar kapsamında AFAD ekipleri Uğurlu köyünde bir kadın ile bir çocuğun cesedine ulaştı.

Ekipler, cesetlerin bulunduğu yerden çıkarılması için çalışma yürütüyor.

Ekiplerin, kayıp 2 kişiyi bulmak için bölgedeki arama çalışması sürüyor.

Bölgede geçen hafta çarşamba akşamı ve perşembe gecesi etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti. Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin desteğinde köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında kayıp ihbarı yapılmıştı.

Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 19 Temmuz'da Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında kayıp olarak aranan Fatma Töngel'in, 21 Temmuz'da Uğurlu köyünün 200 metre yakınındaki bataklık bölgede Cengiz Töngel'in, dün de Uğurlu köyünde ikizlerden 7 yaşındaki Sanem Kaplan'ın cesedi bulunmuştu.

66 BİNA İÇİN HEYELAN RİSKİ BULUNUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'deki su baskını ve toprak kaymasına ilişkin, "Toplamda 3 ilçe 45 köyde hasar tespit çalışması yapıldı. Yapılan hasar tespit çalışmalarına göre 319 az hasarlı binamız, 45 ağır hasarlı binamız, 85 yıkık ve 26 da istinat duvarı olmak üzere toplamda 475 binamız bu heyelandan, selden etkilenmiş durumda. Yine 66 binamız da heyelan riski altında"dedi.

YORUMLAR 6
  • Ali AKPEKMEZCİ 4 yıl önce Şikayet Et
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • tuncer memiş 4 yıl önce Şikayet Et
    mekanları cennet olsun
    Cevapla
  • Salih Doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim cennetin en güzel yerine koysun bu ana ve kuzusunu...Düzce'li hemşehrilerimize baş sağlığı diliyoruz...
    Cevapla
  • Tek din islam 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH ölenlere rahmet eylesin kalanlara sabır ihsan eylesin zor bir durum imtihan işte birdaha böyle acılar yaşatmasın
    Cevapla
  • Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrılır mi anası nüfusundan, ya da bırakır mı kuzusu anasını korkusundan. Ya bu acıya var mı dayanabilecek bir yürek! Allahım mekanlarını cennet eyleyip orada da ayırmasın...
    Cevapla
  • eyüp 4 yıl önce Şikayet Et
    amin amin amin allah mekanlarını cennet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!