3 yıldır tarlaya insan saçı döküyor! Öyle bir şey keşfetti ki...

Zonguldak Alaplı İlçesi Sabırlı Köyünde Fındık Üreticisi olan Ünver Bozkurt, Fındık Bahçesini domuzlardan korumak için ilginç bir yöntem keşfetti. Bozkurt, Fındık bahçesine domuzlar girmesin diye tarlasının etrafını berberlerden topladığı saç kıllarını fındık aralarına dökerek koruyor.

3 yıldır tarlaya insan saçı döküyor! Öyle bir şey keşfetti ki...
3 yıldır tarlaya insan saçı döküyor! Öyle bir şey keşfetti ki...
GİRİŞ 26.07.2019 14:48 GÜNCELLEME 26.07.2019 17:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Zonguldak Alaplı İlçesi Sabırlı Köyünde Fındık Üreticiliği yapan Bozkurt , Fındık bahçesine yabani domuzlardan korumak için berberlerden topladığı saçları tarlasında bulunan Fındık Ağaçların dalların arasına koyarak, domuzların tarlaya girmesini engelliyor. Üretici Ünver Bozkurt, Temmuz aylarında fındığın tam olgunlaşma aşamasında olurken, domuzların bahçesine girerek talan ettiğini, böylece çiftçiye çok zarar verdiğini söyledi.

 

 

Bu duruma karşı kendince bir taktik geliştiren Ünver Bozkurt, üç sene önce geliştirdiği saç kıllarını kullandığı andan itibaren tarlasını yabani domuzlar girmediğini ileri sürdü. 

Çiftçilerin bu yöntemle uyguladıkları saç kıllarını ağaçlarına asarak, mahsulleri yiyen domuz sürülerine karşı mücadele başlattıklarını kaydeden Ünver Bozkurt, "Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Hatta görmediği halde kokusunu dahi duysa kaçarlar. İnsan saçları da koku verdiği için ben bu yönteme başvurdum ve hakikaten başarılı oldum. Kurtulmuş olduk. Berberlerden topladığım insan saçlarını tarlamın çevresine etrafına döktüm. Daha sonra beklemeye başladım, bu yöntemle başarılı oldum. Uyguladığım bu yöntemle saçların üzerinde insan kokusu olduğu için domuzlar fındık bahçesine zarar vermiyor. Bu uygulamaya yaklaşık Üç yıldır yapıyorum . Bu yöntemle kesinlikle herhangi bir zarar görmeden fındığımı hasat sonunda fire vermeden topluyorum. Diğer çiftçilere de böyle yapmalarını tavsiye ederim" 

 

 

YORUMLAR 8
  • Nahoş 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların saclarini bu şekilde kullanmak ne kadar hoş bir metod yöntem tartışılır ben şahsen kestirip attığın saçın bile başkaları tarafından kullanılmasını hoş görmem
    Cevapla
  • mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Berberde traş olduğunda saçlarını poşete toplayıp alıyormusun,çöpe atılan bir şeyin insanlığa faydalı olması ne güzel birşey
    Cevapla
  • BİLAL 4 yıl önce Şikayet Et
    berberde kestirdiğin saçlarının turşusunu kur.
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman kuaförden saçını alıp toprağa gömeceksin. Kuaföre kesik saçlarını bırakarak istediğini yapabilirsin diyorsun!
    Cevapla
  • uaslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bilet değil
    Cevapla
  • senol 4 yıl önce Şikayet Et
    faydası olmuyor....
    Cevapla
  • bağcı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yeni keşfedilen bir şey değil ki. yıllardır bilinen ve uygulanan bir yöntem.
    Cevapla
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz üzüm bağlarını yıllar önce böyle koruyorduk ama yinede arada geliyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü