2020 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 9 gün tatil var mı?

Bu sene Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramını geride bıraktık. Tatilini memleketinden geçiren vatandaşlar şimdide önümüzdeki sene bayramların hangi günlere geleceğini merak etmeye başladı. Buna göre 2020 yılı itibariyle Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının ne zamana denk geleceği belli oldu.

2020 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 9 gün tatil var mı?
2020 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 9 gün tatil var mı?
GİRİŞ 15.10.2019 16:16 GÜNCELLEME 15.10.2019 16:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

2020 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nı merak eden vatandaşlar gözünü yeni takvime çevirdi. Peki özel sektör ve kamu çalışanları önümüzdeki sene Kurban bayramında ve Ramazan bayramında kaç gün tatil yapacak? 2020 Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman? Bayramı memleketinden geçirmek isteyen vatandaşlar için tarih belli oldu.

 

 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

1000 aydan daha hayırlı olan, dünya üzerinde 1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının bayram 2020 yılı 24 Mayıs pazar günü başlıyor.

 

 

23 Mayıs cumartesi Ramazan Bayramı Arifesi
24 Mayıs pazar Ramazan Bayramı 1.gün
25 Mayıs pazartesi Ramazan Bayramı 2.gün
26 Mayıs salı Ramazan Bayramı 3.gün

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanıyor. 2020 miladi takvime göre 31 Temmuz cuma günü başlıyor.

30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi
31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün
1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün
2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün
3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün

YORUMLAR 9
  • Atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan kesim geçinebilmek için çalıştığından bulduğu işe razı oluyor ve çoğu sevmediği işi yapıyor. Bu sebeple tatil olsa da biraz daha uzaklaşsam iş ortamından diye bakıyor. Ayrıca çalışma şartlarının ağırlığı çalışan kesimi fazlaca yoruyor ve ailesine ayırdığı zamanın kalitesini düşürüyor. Rusya bu sebeple pilot uygulama ile 4 gün mesai 3 gün tatili deniyor. Durum vatanseverlik meselesi değil. Öyle olsa normal çalışma saatleri dışında ek iş veya ikinci iş yapılarak bu sorun çözülebilir ama en doğrusu sevdiğin işi kendini adayarak yapmak. İşte o zaman verimli olunur.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyvahhhh memurcuklar üzüntüden kahrolacaklar. Nasılda böyle hafta sonuna denk gelmiş bayramlar. Bence chp aym ye başvursun bayramların günleri değişsin iki bayramda salı günü başlasın p.tesi de arefe olsun.
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    memur olupta tatile karşı olan birini görmedim
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    tatili memurlar vermiyor hükümet yapar bir memur olarak tatile karşıyım
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Ula daha bu seneden tatil bayram 9 gunmu 3 gunmu olacak aklimiz fikrimiz tatil eglence lux satafat gosteris yazik biraz da calismayi terlemeyi sevelim elbirligiyle japonlari goz onunde tutalim calisana Allah verir bizde nezaman tatil emeklilik nezaman tek konusulan bu sonrada niye biz ilerlemiyoruz ilin ulkelerine bakiyoruz bizdeki tembellik olduktan sonra daha cok bekleriz
    Cevapla
  • cavus 4 yıl önce Şikayet Et
    vatanini seven yoki hayatini seven cok yabancilar haril haril calisiyor türk insani haril haril uyuyor slm
    Cevapla
  • Tatile hayır 4 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin işi gücü tatil.. şu hale bak daha 1 sene sonrasının hesabi yapılıyor yazık..dini bayramlar deniz tatiline çevrildi bumu yani.. oruç tutmuyor kurban kesmiyor bayramından istifade ediyor üstüne birde bir sürü hakaret küfür
    Cevapla
  • tatil gibisi yok 4 yıl önce Şikayet Et
    siz neyi arıyordunuzda geldiniz buraya
    Cevapla
  • Ferik 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ramazan a da kurban a da kavuşmayı nasip etsin inşallah tabi hastalığından oruç tutamayan kurbanı da et için kesen gönüllere de şifa versin de ikisini de hakkıyla ihya edelim inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı