Acı haber geldi! 3 asker şehit oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen terör operasyonunda 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Şehit olan 3 asker için tören düzenlendi.

Acı haber geldi! 3 asker şehit oldu
Acı haber geldi! 3 asker şehit oldu
GİRİŞ 22.08.2019 00:31 GÜNCELLEME 22.08.2019 00:53
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Silopi ilçesi sınırlarında bulunan Kösreli köyü bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanlarının emniyetini almak ve bölgede bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirmesi maksadıyla icra edilen "Şehit Güvenlik Korucusu Süleyman Tosun" operasyonu düzenlendi.

 

 

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birlikleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Yaralı askerlerden 2'si yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

 

 

TÖREN DÜZENLENDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesi Kösreli köyü bölgesinde gerçekleştirilen terör operasyonunda şehit olan 3 asker için tören düzenlendi.

Şırnak 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığındaki törende, şehit Jandarma Komando Uzman çavuşlar Ayhan Yanık, Mehmet Uçar ve Muhammet Ferdi Güntekin'in Türk bayrağına sarılı tabutları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Helallik alınmasının ardından şehitlerin cenazeleri, arkadaşlarının omuzlarında helikoptere taşındı.

Helikopterle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirilen şehitlerden Yanık'ın cenazesi Adıyaman'a, Uçar'ın cenazesi Hatay'a ve Güntekin'in naaşı da Erzurum'a gönderildi.

Törene, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

YORUMLAR 47
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapanları bulun
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin yavrularımıza,mekanları cennet olsun.Herkesin siyasi görüşü ne olursa olsun bu Vatan bizim bu evlatlar bizim lütfen sahip çıkalım ve böldürmeyelim.vesselam..
    Cevapla
  • DADAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Şehit oğlu şehit isteme bender makber Sana auşunu açmış duruyor peygamber Allah Resul u ekrem efendimizin sancağı altında buluşmayı bizlerede nasip eyler inşaallah. Bu Kürt kimliği almış Ermeni devşirmelerini köküyle kazımak lazım
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    3 canımız hakkın rahmetine kavusmuş, Peki kaç terorist leşi var neden paylaşmadınız. Eger geberen terorist yoksa bu operasyon nasıl işliyor. Bombalı saldırı da yapilmamış bu nasil iştir.
    Cevapla
  • Şükrü 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin. İlgililer başka yol da arasınlar bu terorist eylemlere. Mesela rus antiterora ne yaparsa biz de öyle yapalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...