12 yıl sonra şehit sayıldı

Batman'ın Gercüş ilçesinde, 2007 yılında vatani görevi sırasında iddiaya göre ranzadan düşerek kaldırıldığı hastanede, karaciğerde gelişen iç kanama ve kanama şokundan hayatını kaybeden er Davut Çelebi, 12 yıl sonra şehit sayıldı.

12 yıl sonra şehit sayıldı
12 yıl sonra şehit sayıldı
GİRİŞ 23.09.2019 09:38 GÜNCELLEME 23.09.2019 09:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Batman'ın Gercüş ilçesinde, 2007 vatani görevi sırasında rahatsızlanan er Davut Çelebi, Gerçüş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada miyalji ve akut sinüzit teşhisi konulan Çelebi, 2 gün yatak istirahatı verilerek birliğine gönderildi. Birliğindeki ranzasında istirahate çekilen Çelebi, sabah yerde hareketsiz şekilde bulununca tekrar aynı hastaneye kaldırıldı. Buradan sevk edildiği Diyarbakır’daki askeri hastanede yaşamını yitirdi. Çelebi'nin künt batın travmasına bağlı karaciğer rüptüründe gelişen iç kanama ve kanama şokundan hayatını kaybettiği belirlendi.

 

 

Dört  aylık asker olan Çelebi şehit sayılmadı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Çelebi’nin vefatını şehitlik kapsamında değerlendirmediğini söyleyen ailenin avukatı Serpil Öztürk, konuyu yargıya taşıdı. Ankara İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, Çelebi’nin şehit sayılmasına ve şehit olduktan sonra geçen 12 yıl boyunca tüm haklarının aileye verilemesine karar verdi. Mahkeme gerekçesinde ise 'Miyalji ve akut sinüzit hastalığı nedeniyle hekim önerisi doğrultusunda koğuşunda üst ranzada istirahat eden müteveffanın hastalığın da etkisiyle dengesini kaybederek bir şekilde üst ranzadan düştüğü, ölümüne sebep olan karaciğer kanamasının da bu düşmeye bağlı travmadan kaynaklandığı, olayın meydana geldiği koğuş ortamının askerlik şartlarından ayrı olarak düşünülemeyeceği, bu haliyle ölümün askerlik vazifesinin gerektirdiği şartlar altında vazifenin sebep ve etkisiyle meydana gelmiş olduğu sonucuna varılmaktadır' ifadelerine yer verdi.

Avukat Serpil Öztürk, Davut Çelebi'nin annesi Zübeyde babası Abdullah Çelebi'nin geç de olsa oğullarının hak ettiği şehitlik mertebesine ulaşmasının gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • muhitdin türk 4 yıl önce Şikayet Et
    avkat serpil Öztürk hanım 31 yıl sonra hiç görmediğim babamın şehitliğini kazandı allah ondan razı olsun mezarında artık şehit yazıyor al bayrak dalgalanıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun asker ocağında hastalanmış düşmüş vefat etmiş. Allah bilir kim şehit kim değil ama. Doğru olan tüm şehitlik haklarının ailesine verilmesi. Çocuk askerde görevi sırasında hastalanıp vefat ediyor. Alacakları her hak helâl olsun aileye. Askerimizede Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah.
    Cevapla
  • Q44 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin basında olsam ben askerlik yapmayanı devletin hiçbir makam ve mevkisinde yer vermem a dan z ye zadar ihalesine koymam devletin bir lirasını yedirmem o kişeye diyeceğim tek şey git kendin kazan bu olmalı .
    Cevapla
  • ilahiadalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruhu şad mekanı cennet olsun. Asker ocağında hasta olmak çok zordur. Ana yok baba yok. Nur üstüne nurlar yağsın kabrine
    Cevapla
  • Ayyıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibi. Şehitliğin kısımları var. Hakiki şehit Allah yolunda savaşıp şehit olan. Hükmi şehit Nefsini Allah yolunda terbiye etmiş harama günaha yaklaşmayan kişidir. Kişi Askeriyede istirahat alıyor dinlenme anında ranzadan düşüp şehit sayılıyor. Bu şehitlik değildir. Askeriye sağlıksız insanları askere almakla büyük yanlış içindedir
    Cevapla
  • samsiad 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş, şehitlik fıkha göre 3 sekilde. dunya sehidi, ahiret sehidi, hem dunya hem ahiret sehidi. bunun ayrintisini anlatmayacagim bir ilahiyatci olarak ancak bu kardesimiz vatan savunmasi maksadi ile gorevli oldugu bir yerde bir sekilde hayatini kaybetti ise beşeri kanuna gore sehid sayilmiş, ahirette ise kanaatimce sehit hukmundedir, ancak bunun gercek hukmunu ahirette verecek olan Cenab-ı Hakk'tır. buradan ahkam keserek öyle degildir demek insafsızlik ve haddi aşma olur. vesselam...
    Cevapla
  • Orhan Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    vay vay sen ne kadar bilgilisin öyle bizde meğer cahil kalmışız Arkadaş sen mi biliyon kim şehit kim şehit değil belki vatan aşkı ile yanıyordu bu genç belki şehit olmak için yalvardı Rabbine iranlı bir asker vuruluyor öldürüldü diyoruz filistinli bir çocuk vuruldu şehit diyoruz Rabbimizden iyisini biz mi biliyoruz yani? tövbe tövbe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor