Şehit adı vermek psikolojiyi bozuyormuş

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir sokağa “Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez” isminin verilmesi, CHP’li belediye meclis üyesi tarafından engellendi. Karara şerh koyan CHP’li üye Mustafa İlhan, “Şehit sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi olumsuz etkiler” diyerek skandalı savunmaya çalıştı.

Şehit adı vermek psikolojiyi bozuyormuş
Şehit adı vermek psikolojiyi bozuyormuş
GİRİŞ 01.10.2019 06:09 GÜNCELLEME 01.10.2019 06:16
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Antalya’nın Kepez ilçesindeki sokağa “Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez” isminin verilmesine ilişkin karara CHP’li belediye meclis üyesinin isim tespit komisyonunda şerh düşmesine tepki gösterildi. Kepez Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısında görüşülmek üzere isim tespit komisyonunca havale edilen, Çankaya Mahallesi 6455 Sokağa “Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez” isminin verilmesine ilişkin karara, CHP’li üye Mustafa İlhan, “İlçemizde cadde ve sokak isimleri verilirken özellikle ‘şehit’ sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyeceğinden şerh koyuyorum.” notunu yazdı. CHP’li meclis üyesinin karara şerh koyması ilçede tepkiye neden oldu.

İSMİ YAŞATILSIN İSTİYORUZ

Şehidin babası İlyas Sönmez, karara şerh düşen Mustafa İlhan’ı kınadığını söyledi. Doğu kökenli bir aile olduklarını belirten Sönmez, “HDP’liler hiç bir zaman doğu insanını temsil etmedi. Onlar Kürtleri kandırıyor. Biz hiçbir zaman bu bayraktan vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Bir oğlum şehit oldu. Geride iki evladım ve bir ben varım. Üçümüz de şehit olmaya hazırız. Asker lazımsa biz hazırız, bu vatanı bunlara asla teslim etmeyeceğiz.” diye konuştu. İlçedeki caddeye oğlunun ismini vermek isteyenlere teşekkür eden Sönmez, “Oğlum bu vatan için şehit oldu. İsminin yaşatılmasını bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR 136
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitliğin ne olduğunu bilmeyen bir zavallı. Şehitlik herkeze nasip olmaz ATAM Hayatta olsaydında bu rezilleri görseydin..
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP li Leş PKK lının adı olsaydı şer koymazdı...Bunlar kanser hücreleri gibi..Allah hepsinide kahretsin..
    Cevapla
  • ORALOĞLU 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: Bak CHP ,, vazgeç bu işlerden. vazgeç.... benden sana son nasihat. yanlış yoldasınız. bu şakildede doğruyu bulamazsınız. benden söylemesi. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    CHPKK lıların zoruna gitti demekki...pkk leşine ağlıyorsunuz.bu ülkenin piskolojisini aslı sizler bozuyorsunuz chpkk lılar...defolun gidin bu ülkeden.ahlaksızlar...
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    hamura mayada bozuk olodukdan sonra namus seref insalik asla ve asla beklenmez SIRTLANlar bunlardan daha evcil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak