2019 PMYO sonuçları ne zaman açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından PMYO'lara 2 bin 250 erkek ve 250 kadın olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis memuru alımı için başvurular kabul edilmişti. Başvuru işlemlerini gerçekleştiren adaylar fiziksel yeterlilik ve mülakat sınavına girdi. Peki PMYO sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 PMYO sonuçları ne zaman açıklanacak?
2019 PMYO sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 25.10.2019 11:53 GÜNCELLEME 25.10.2019 11:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)’ya, 250'si kadın olmak üzere 2 bin 500 polis adayı alımı için başvurular, 5-19 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılmıştı. Başvuru işlemlerinin ardından fiziksel ve yeterlilik sınavına giren adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki PMYO sonuçlarında son durum ne?

 

SINAV SONUÇ LİSTESİNİN BELİRLENMESİ VE İLANI

Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziksel yeterlilik sınavı puanının % 25’i, mülakat sınavı puanının % 50’si ile 8’inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır. Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanına göre erkek, kadın ve Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Sınav sonuçları Başkanlığın internet sitesinden duyurulur. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla TYT’den alınan puan, mülakat puanı, fiziksel yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

 

YEDEK ADAY ÇAĞIRMA

Geçici kayıt sırasında, yüksekokula giremeyecekleri anlaşılan, eksik belge getiren, intibak eğitiminin başladığı günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, Yüksekokuldan ayrılan veya vefat eden adayların yerine yedek adaylar sırası ile çağrılır. 8 Çağrılan yedek aday, kendine tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç üç iş günü içinde planlandığı Yüksekokul Müdürlüğüne evrakları ile birlikte gelerek müracaatta bulunur. Bu süre içinde müracaat etmeyen ya da eksik belge ile gelen adaylar haklarını kaybetmiş sayılırlar ve bu adayların geçici kayıtları yapılmaz. 

2019 PMYO SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PMYO mülakat sonuçlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz "http://www.pa.edu.tr" adresi üzerinden öğrenilebilecek.

PMYO SÖZLÜ MÜLAKAT NASIL YAPILIR?

PMYO Sözlü Mülakat Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın; a) Konu hakkında bilgi düzeyi, b) Kendisinden istenileni kavrama, c) Özgüveni, ç) İfade etme yeteneği, d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir.

PMYO GİRİŞ SINAVI VE FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ

2019 Yılı PMYO Giriş Sınavı Fiziksel Yeterlilik Sınavı Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır. Fiziksel Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziksel yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır. Yapılacak hareketlerle ilgili olarak; Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziksel yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziksel yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.

YORUMLAR 2
  • Xswa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir an once aciklanmasi dileğiyle
    Cevapla
  • polis 4 yıl önce Şikayet Et
    açıklandı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!