Çok fena yakalandılar: Bekara 50, evliye 100, yeni evlenene 150 dolar

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonunda yakalanan teröristler, BAE ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu Körfez ülkelerinden "zekat" adı altında para yardımı aldıklarını itiraf etti. Mısır uyruklu Gamal Mabrouk (58) para akışının düzenli olduğunu söyledi.

GİRİŞ 10.11.2019 10:51 GÜNCELLEME 10.11.2019 18:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, 2 Kasım’da Osmaniye merkezli İstanbul, Gaziantep, Kilis ve Bursa’da terör örgütü DEAŞ’a operasyon düzenledi. Operasyonda yabancı uyruklu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 6’sı tutuklanarak Osmaniye T Tipi Cezaevine gönderildi, şüphelilerden biri de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Şüpheliler arasındaki Mısır uyruklu Gamal Mahmud Abid Mabrouk’un (58) örgütün zekat emiri ve silahlı eğitim kamplarının sorumlusu olduğu belirlendi. Mabrouk, İl Jandarma ve savcılık sorgusunda örgüte ilişkin kritik bilgiler verdi.

 

 

İŞTE SKANDAL PARA AĞI

Her yıl düzenli olarak bin 500 ila 2 bin arasında yabancı uyruklu (Suriye ve Irak vatandaşı olmayan) teröriste silahlı eğitim vermekle görevli olduğunu itiraf eden Mabrouk, örgütün para ağını tüm ayrıntısı ile anlattı. Kendisinden önce DEAŞ’ın zekat emiri olan ve 2015’te örgütten kaçan Ebu Ubeyd El Mısri’nin, Suriye’deki silahlı eğitim kamplarından sürekli Suudi Arabistan ve Bahreyn olmak üzere başka ülkelere gidip yüklü miktarda para ile döndüğünü söyledi. Ebu Ubeyd El Mısri’nin örgütten kaçmasından sonra DEAŞ’ın zekat emirliği görevinin kendisine verildiğini ifade eden terörist, Körfez ülkelerinden örgüte düzenli para akışının sürdüğünü vurguladı.

 

 

KÖRFEZ’DEN PARA DESTEĞİ

Suudi Arabistan, Bahreyn, Tunus, Fas, Libya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gelerek DEAŞ’a katılmak isteyen teröristler aracılığıyla örgüte düzenli şekilde "zekat" adı altında para aktarıldığını anlatan Mabrouk, "Bana genelde paralar Suudi Arabistan ve Bahreyn’den gelirdi. Bu parayı her 15 günde bir Suriye İdlibli Ebu Abdurrahman getirirdi. Ortalama 50 bin dolar bırakırdı. 2015’te de tanımadığım Suudi Arabistanlı bir şahıs Azez bölgesinde yanıma gelip 70 bin dolar verdi. Bu parayla Suriye’de silah tüccarından uçaksavar ve silah aldık" dedi. Mabrouk, Avrupa’dan gelen teröristlerin de beraberinde 20 ila 80 bin Euro arasında para getirdiğini söyledi.

BEKARA 50, EVLİYE 100, YENİ EVLENEN 150 DOLAR

Paralarla ağırlıklı olarak silah ve mühimmat aldıklarını vurgulayan Mabrouk, teröristlere verdikleri maaşları da anlattı. Mısırlı terörist, "Bekar teröristlere aylık 50, evli olanlara 100, yeni evlenenlere ise 150 dolar maaş veriyorduk" dedi. Daha sonra kendisi gibi eğitim sorumlusu olan teröristlerle El Nusra’ya katıldıklarını söyleyen terörist, El Nusra lideri Ebu Muhammed Colani ile 4 defa görüştüğünü iddia etti. Operasyonda tutuklanan Suriye uyruklu Ahmed Alobeid’in örgütün silah ve lojistik sorumlusu olduğu, yabancı teröristlerin çatışma bölgelerine sevkini organize ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan diğer teröristlerin de örgüt üyesi olarak faaliyetlerde bulundukları belirtildi.

KAYNAK: AJANSLAR VE YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    güzdl canım ülkem ne yazıkki yabancı uyruklu teröristlerin üssü oldu.
    Cevapla
  • Vatan1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları görüldükleri yerde öldürmezseniz, islah olmazlar.
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    7 kişi yakala güzel de hem yabancıuyruklu biri srbes bu nasıl oluyor türkiye bakım evimi..
    Cevapla
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuvayı bulmak için başta yakalamazsın zaten.
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazen bir fareyi serbest bırakırsın yuvasının nerede oldugunu tesbit için.
    Cevapla
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyeye terör örgütlerine katılan batılı yada ABD li çoğunluğu neredeyse eski asker, siz bu insanların kendi isteğiyle sırf macera olsun diye terör örgütüne katıldığını düşünmek herhalde dünyanın bir numaralı gerizekalısı olduğunu gösterir, kimi bir sözde bir düşünce kuruluşu kimi bir dernek kimini bir yardım kuruluşu kimini istihbarat örgütü değişik kimlikler altında terör örgütüne yardım için ortadoğu ve diğer bölgelere gönderiliyor, hepsi belli bir amaç 50-150$ maaşa hangi batılı - hangi ABD li gelir, gerçi onların maaşı farklıdır, tasmalarını tutanlar farklı
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    bae-arabistan din adına yardım yapacağına terör adına yardım yapıp abd ve avrupanın uşağı olmuş kafire yalakalık yapıyor.bu ülkeler kendi akıbetini düşünsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler