İstanbul'da sabah namazı saatleri değişti

İstanbul'da sabah namazlarının değişmesi kararı verildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, 20 Kasım 2019 ile 1 Mart 2020 tarihleri arasında sabah namazı ezanlarının imsak vaktinde okunacağını, namazın ezandan yarım saat sonra kılınacağını açıkladı.

İstanbul'da sabah namazı saatleri değişti
İstanbul'da sabah namazı saatleri değişti
GİRİŞ 19.11.2019 14:10 GÜNCELLEME 19.11.2019 15:48
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Güneşin doğuşunun 08.00'e yaklaşmasıyla, İstanbul'da sabah namazı saatlerinde değişikliğe gidildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, kış günlerinde sabah namazlarının cemaatle kılınma saatlerine ilişkin duyuru yaptı. Maşalı'nın cami görevlilerine yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi:

 

 

"Kış günlerinde sabah namazının cemaatle edasında takvime bağlı kalınması durumunda mesaiye yetişme sorunu oluştuğu yönünde vatandaşlarımızdan gelen yoğun taleplere binaen 20.11.2019-01.03.2020 tarihleri arasında tüm cami ve mescitlerde sabah namazı ezanlarının imsak vaktinde okunması, namazın ezandan yarım saat sonra kılınması, ezan ile namaz arasındaki sürenin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve/veya cami sohbeti ile değerlendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 90
  • Ref 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ikincil meselelerle uğraşmayalım Ümmete topyekün bir haçlı siyonist saldırı yani son haçlı seferi var son otuz yılda on iki milyon Müslüman öldürülmüş Müslümanlar sahipsiz ve birlik değil İslamdan uzaklaşmış neredeyse bütün büyük günahlar işleniyor camiden cemaatten kopmuş diyanet görevlerini yapmakta yetersiz olduğu sonuca bakılınca anlaşılıyor bu işi fahri yapanlar daha samimi olduğundan özellikle gençler konusunda daha başarılı ama onlar da din düşmanı çevrelerce fetö vs konumuna indirgenip hedef haline getiriliyor.
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılıyor ki herkes imam olmuş hatip olmuş, alim olmuş fetva veriyor. bırakın da bu işi bilenler açıklasın.
    Cevapla
  • Garibi 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce diyanet görevlileri şunu düşünmeli eski tabirle kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede bütün haramlarıın işlenmesi normal değildir acaba bunda bizim suçta ne kadar payımız var gerçekten ihlaslımıyız ne kadar samimiyiz insanlar özellikle gençler niye camiden koptu dinden uzaklaştı sizin göreviniz boş camide namaz kıldırmak değildir yani daha önemli konular var ve bunun için ufuk vizyon ve misyon ile Ümmet için dertli olmalıdır.
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    her konuda ahkam kesip herseyi bilenler simdi sabah namazina cematle camiide kilmaya gelince kafasi karisiyor ... 2-3 defa gidince ZEHIR gibi olursunuz merak etmeyin ... inanmiyorsaniz deneyin
    Cevapla
  • yaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Vakit girdi diye ezan okuyorsunuz. Vakit girdi ise yarım saat beklemeye gerek yık ki. Hemen kılarsın.
    Cevapla
  • Cemaat 4 yıl önce Şikayet Et
    Cemaati beklemiyor musun?
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    sabah namazlarinda camiye gitmedigin belli ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma