Son dakika: Uyarılar peş peşe geliyordu, yağış başladı! İşte il il hava durumu

Son dakika haberi: Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerine düştü. Batı kesimlerde başlayan sağanak yağış etkili oluyor. Vatandaşlar, İstanbul'da kar yağışı olacak mı sorusunu merak ediyor. Diğer merak edilen konu ise soğuk havanın ne zamana kadar devam edeceği. Meteoroloji'den yapılan açıklama, ne zaman kar yağacak sorusuna da cevap oldu. İşte il il hava durumu...

GİRİŞ 23.12.2019 10:01 GÜNCELLEME 23.12.2019 14:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı yapıldı. Batı bölgelerde sağanak yağış ve fırtına etkili oluyor. Önümüzdeki günlerde kar yağışını etkili olması bekleniyor.

Türkiye'de bugünden itibaren Trakya ile iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde görülen sis etkisini kaybedecek. Hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde kar beklenirken, sıcaklıklar mevsim normallerine inecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde havaların ne zaman soğuyacağı ve ne zaman kar yağacağı merak konusu. İşte il il ayrıntılı hava durumu:

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Çanakkale’nin güney ilçeleri ile Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarında kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu 12
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı 19
İzmir: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların; gece saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.) 18
Adana: Parçalı bulutlu 19
Antalya: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 16
Samsun: Parçalı bulutlu 18
Trabzon: Az bulutlu 17
Erzurum: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde puslu ve sisli 4
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde puslu ve sisli 13

 

Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgeleriyle Batı ve Orta Karadeniz bölümünde pazartesi günü beklenen yağışların Ege ve Akdeniz kıyı illerinde gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olması, rüzgarın ise güney ve güneybatı yönlerden Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK, KAR GELİYOR! CUMAYA KADAR SÜRECEK

Yağışların hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği öngörülüyor.

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerden başlayarak azalması ve Türkiye genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.

5 gün boyunca yurt genelinde beklenen hava durumu.

ANKARA HAVA DURUMU

Ankara'da aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde çarşamba akşamına kadar devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın bugün güneybatı yönünden fırtına şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği, rüzgarın güneybatı yönlerden cumartesi günü kuvvetli, pazar günü de fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. 

İZMİR HAVA DURUMU

İzmir'de ise cumartesi günü başlayan yağışların pazar bugün devam edeceği ve yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Bu bölgedeki yağışların pazartesi günü gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem taşıyor.

Çocukların kar keyfi.

DENİZLİ HAVA DURUMU

Denizli'de de kuvvetli sağanak yağış etkili oluyor. Sabaha karşı şiddetli fırtınanın ardından başlayan yağmur, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, kentin bazı noktalarında hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Merkezefendi ilçesi Değirmenönü Mahallesi'nde ise bir binayı çevreleyen duvardaki briketler göçtü, iş yerlerinin tenteleri yıkıldı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı bölgelerde ağaçlar devrildi.

Denizli'de fırtına hasara neden oldu.

ÇANAKKALE'DE LODOS HASARA NEDEN OLDU

Çanakkale'de iki gündür etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle sahildeki bazı işletmelerde hasar meydana geldi.

Kuvvetli lodos, Çanakkale merkez ve sahil kesimindeki ilçelerde etkisini sürdürüyor.

Dev dalgaların metrelerce yükseldiği kent merkezindeki Barbaros Mahallesi'nde özel bir plaj işletmesinin gölgeliği uçtu.

Aynı işletmenin bahçesinde bulunan büyük iğde ağacı da kırılarak devrildi.

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde oluşan dev dalgalar ise kimi binalarda hasara yol açtı.

Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot seferlerinde de aksamalar yaşandı.

Çanakkale Boğazı'nda gökkuşağı oluştu.

EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK SICAKLIKLAR

Türkiye'de dün ölçülen en düşük sıcaklık Van Çaldıran'da -14.4 derece oldu. En yüksek sıcaklıksa İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde ölçüldü: 24,9 derece.

Türkiye'de dün ve bu gece ölçülen en yüksek ve en düşük sıcaklıklar.

KONYA'DA KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

Konya'da sabah saatlerinde etkili olan fırtına, yaşamı olumsuz etkiliyor. 

Fırtına nedeniyle Yazır Mahallesi Gülvatan Sokak'taki bir düğün salonunun terasındaki tentenin bir kısmı uçtu. Çatıdan çıkan parçalar, otobüs hareket merkezinin binasına çarparak bahçesine düştü.

Fırtınanın gün boyu ve yarın da etkisini sürdüreceği belirtildi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımdaki aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların duyarlı olmaları istendi.

KAYNAK: AJANSLAR, HABER7
YORUMLAR 20
  • Serdar Yazgan 4 yıl önce Şikayet Et
    Alın size yağmur alın size kar.beyaz esaret diye diye bu hal oldunuz şimdi de yağmur kar yağsın diye rabbim böyle yalvarıyor ışte yağmur kar berekettir bolluk demektir
    Cevapla
  • Sultan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rizede eruk ağaçlari çiçek açtı çiçek..açma rize çiçek ağlatma beni
    Cevapla
  • Ferhat bşk 24 4 yıl önce Şikayet Et
    Erzincan hadi yağ bi 1 metre kar görelim bekliyor.
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Memleket kuraklıktan kırılıyor keşke bir ay boyunca kar yağsa her tarafta susuzluktan obruklar oluşuyor çiftçi ekini ekti gözü rahmette yağmazsa sonu hiç iyi olmaz
    Cevapla
  • Fazıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Takdiri ilahi. Yağmur ve karı veren de O vermeyen de O... Teslim olalım ama önce Biz kendimize bakalım, Rabbim imandan, Kuran'dan ayırmasın...
    Cevapla
  • halıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada kar yok.yagmur var..nasıl kar gelecek anlamadım..yagmur belkı yukseklerde kar a dönuşür ama dıger yerlere yagmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzmanlar yazıyor vatandaş aklına geleni yazıyor ashdhdhaja Memleketin sorunu cehalet Allah Devlete Millete Zeval Vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!