Kritik toplantı sonrası son dakika asgari ücret açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine topantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, bir kaç gün içinde açıklanması beklenen asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Merakla beklenen 2020 yılında uygulanacak asgari ücret bu hafta belli olacak. Peki, 2019 asgari ücret tutarı ne kadar olması bekleniyor. İşte, 2020 asgari ücrette son rakamlar...

GİRİŞ 24.12.2019 21:40 GÜNCELLEME 24.12.2019 23:13
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2019'un son Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, merakla beklenen asgari ücret hakkında açıklama yaptı.



Kalın, ''Asgari ücret konusu gündeme gelmedi. Çalışma Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Diğer tarafların da değerlendirmeleri alınmak suretiyle bir noktaya gelecek. Tabii ki Cumhurbaşkanımızın da değerlendirilmesi olacak. Herkesin kabul edeceği bir orta yol bulunması konusunda çalışma devam ediyor.'' ifadelerini kullandı.

BU HAFTA İÇİNDE 2020 ASGARİ ÜCRET TUTARI BELLİ OLACAK

Komsiyon, dördüncü ve son toplantısını bu hafta içinde yapacak. 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücret bu toplantıda netleşecek.



ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET MÜJDESİNİ VERMİŞTİ

Başkan Erdoğan, asgari ücretle ilgili çok önemli bir açıklama yapmıştı. Cuma günü asgari ücretle ilgili bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, asgari ücretliye müjde vermişti.

Erdoğan, "İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Komisyonun gerçekleştireceği dördüncü ve son toplantı ise Bakanlık’ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek toplantının sonrasında 2020 yılı asgari ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

2020 ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 15 BEKLENTİSİ

Yeni Ekonomi Programı'nda ve Merkez Bankası'nın tahminlerinde 2019 yılının enflasyon oranının yüzde 12 civarında olması bekleniyor. Bu rakamdan yola çıkılınca asgari ücretteki artışın yüzde 15 civarında olacağı beklentisi oluşuyor.

Buna göre net asgari ücret 2.323 liraya ulaşıyor. Bunun üzerine pazarlıklarla yapılacak seyyanen artışların eklendiği düşünülürse 2.500 liralık net rakam da öngörülebilir. Tabi bu rakama ulaşmak için pazarlıkların sonucunu beklemek gerekiyor.

SENDİKALAR TALEBİNİ AÇIKLAMIŞTI

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK asgari ücret 2020 zammına ilişkin açıklama yapmıştı. 3 sendika 2020 yılı için asgari ücret talebini 2 bin 578 lira olduğunu duyurdular.

TÜİK'İN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaşmıştı. Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplanmıştı.

YORUMLAR 100
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    En alt tabakayi sIKI tutun onlar dagilirsa hepimiz dagiliriz
    Cevapla
  • mirza 4 yıl önce Şikayet Et
    1940 Olarak nasıl belirleyebiliyorlar vicdan yokmu. Sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için çocuklarımızı hazır gıdadan uzak tutalım diyoruz. ama ne cevize ne antapfıstığa ne bademe .Balığa. ete güç yetilmiyor adını dahi çocukların yanında anamıyoruz. canları ister diye. bunu hesaplayanlar ya hiçbirşey yemiyorlar yada alışverişi kendiler yapmıyor piyasadan haberleri yok. herkes çocuğunu özel okulda okuturken bizler ne yediririz diye düşünüyoruz .
    Cevapla
  • NE ÖNEMİ VAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplanmıştı.AÇIKLMASINI YAPAN KURUMUN ÇALIŞANLARININ EN DÜŞÜK MAAŞI NE KADARDIR ARAŞTIRILIP AÇIKLMA YAPILMASINI BEKLİYORUZ
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    sekizbin
    Cevapla
  • A.S 4 yıl önce Şikayet Et
    Net 2323 TL olacak. Bir TL şaşmaz.
    Cevapla
  • Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    fazla zam gelirse Bağkur primine bi o kadar zam gelecek kimsede yatıramaz
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlasdi gelir vergisi olarak geri alacaklar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!