İran'dan tuhaf Erdoğan-Kasım Süleymani iddiası! Türkiye'den açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabı, görüşmede Erdoğan'ın ABD tarafından öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani için "şehit" ifadesi kullandığı iddia etti. TRT World'e son dakika konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Erdoğan'ın Süleymani için "şehit" ifadesini kesinlikle kullanmadığını açıkladı.

GİRİŞ 05.01.2020 11:35 GÜNCELLEME 05.01.2020 17:45
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı son dakika telefon görüşmesinde Kasım Süleymani için "şehit" ifadesi kullandığı iddiaları asılsız çıktı. İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından iki liderin görüşmesine dair detayları paylaştığı açıklama, TRT World'e konuşan üst düzey bir Türk yetkili tarafından kesin bir dille yalanlandı. Üst düzey yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ruhani ile yaptığı görüşmede ABD'nin füze saldırısı ile ölen Kasım Süleymani için "şehit" ifadesini kullanmadığını belirtti.

 

KESİN BİR DİLLE YALANLAMA GELDİ

 

TRT World'e konuşan üst düzey yetkili şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme sırasında Kasım Süleymani'nin resmi unvanı münasebetiyle muhatabına taziyelerini sunmuşlardır. Görüşmede Süleymani hakkında "şehit" ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır. Cumhurbaşkanımız, diplomatik temasların önemini vurgulayarak, İran'a gerginliği artırabilecek adımlardan imtina etme çağrısında bulunmuşlardır."

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından iki liderin telefon görüşmesine dair detaylar paylaştı ve Erdoğan'ın Süleymani için "şehit" ifadesi kullandığı ileri sürdü.

SÜLEYMANİ ÖLDÜRÜLDÜ, GERİLİM FIRLADI

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü. Süleymani'nin ölümü sonrası tansiyon artarken, iki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları geldi.

ABD Başkanı Trump ve İran'dan dünyayı sallayan son dakika tehditleri

İKİ YENİ TEHDİT

Sosyal medya hesabı Twitter'dan iki yeni açıklama yapan Trump ilk mesajında, "Onlar (İran) bize saldırdı ve biz de karşılık verdik. Eğer tekrar saldırırlarsa -ki bunu yapmamalarını şiddetle tavsiye ediyorum- onları daha önce hiç olmadığı kadar sert bir biçimde vuracağız!" dedi. İkinci tehdit paylaşımında ise ABD Başkanı, "Amerika Birleşik Devletleri askeri ekipmanlar için 2 trilyon dolar harcadı. Biz dünyanın en büyüğü ve en iyisiyiz! İran bir Amerikan üssüne ya da bir Amerikalıya saldırırsa, bu yeni ve güzel ekipmanlardan bazılarını tereddüt etmeden onlara göndeririz" dedi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 142
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat etmek lazım bi acem oyununa gelipte olay bizim üstümüze kalmaması için
    Cevapla
  • Sadece karamollaoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Suleymaniye sehit diyen sadece temel karamollaoglu baska kimse sehit demedi
    Cevapla
  • Reis 35 4 yıl önce Şikayet Et
    Kasım Süleymani nin elinde kaç Türk ün kanı var bahseden yok.
    Cevapla
  • Millet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanda beslenen abd var.. iran suriyeden ıraktan elini çekmeli.. bölge gergin.. ABD göz dağı veriyor
    Cevapla
  • islam birliği 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehidimizin şehadetini kabul etsin o hep en şerefli makam olan şehitliği Allahtan talep ediyordu bizler asla onun yolunu kapanmasına müsade etmiyeceğiz abd ve siyonistler ve yandaşları kesinlikle cevaplarını alacaklar aramızdaki sözde müslüman kılıklı kişilere acıyorum bu ne acizlik bu ne rezalet kardeşinizi en azılı en düşman en gaddar zalim kafir şehit ediyor sizlerde onlardan taraf olup destekliyorsunuz yiğit kasım süleymaninin şehadeti ne kadar doğru yolda olduğunu gösterdi 'Allah yolunda öldürürlenlere ölüler demeyin bilakis onlar dirirdirler fakat siz hissetmessiniz(bakara154.ayet)
    Cevapla
  • gacoro 4 yıl önce Şikayet Et
    allah bır kanlı zalimin cezasını başka bir zalimin elinden verdirdi süleymaninin ırakta ne işi vardı ve elinde kaç masum müslümanın kanı bulaşmıştırtek üzücü olay bir zalim kafirin elinden öldürülmesidir
    Cevapla
  • Kâfir birliği 4 yıl önce Şikayet Et
    Dini, milliyeti farketmeksizin silahsız insanları Ruslara bombalatmayı cihat gören birini sırf ABD öldürdü diye şehit görmek, inanıyorum ki Allah bu cehaletin de hesabını soracaktır.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunda öldüğünü nerden biliyorsun ? Sunni katili bir azılı şia sırf gavurun biri onu öldürdü diye şehitmi oluyor ?
    Cevapla
  • EBY 4 yıl önce Şikayet Et
    be ey gafil. Müslümanları ehli sünnet olduğu için öldüren ve kadınlarına tecavüz ettiren çocuklarının hunharca katleden bir zındık için nasıl şehit diyorsun. Hiç mi dini bilgin yok. Hiç mi ALLAH tan korkmuyorsun. Utan utan
    Cevapla
  • Adem oğlundan biri. 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak'taki, suriye deki masum 'insanları' öldüren birisi için hangi kitap Şehid diye bahsediyor çok merak ediyorum. Kasım süleymanide onu öldüren de aralarında hiç bir fark yok. Zalimler için Yaşasın Cehennem.
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    iran..şiiler mülüman değilki şehit olsun...biraz araştırın öğrenin...nerdeyse yahudiyede şehit diyeceksiniz..!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler