Erdoğan'dan sert Rusya açıklaması! 'Adım adım...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İdlib konusunda konuşan Erdoğan, "Rusya ile bir mutabakat imzalamıştık. Bu mutabakat Esed rejimi ve Rusya ile adım adım delinmekte, bozulmakta ve ihlal edilmektedir. Halen 3,6 milyon Suriyeliyi barındıran ülkemizin yeni bir göç dalgasına tahammülü yoktur." dedi.

Erdoğan'dan sert Rusya açıklaması! 'Adım adım...'
Erdoğan'dan sert Rusya açıklaması! 'Adım adım...'
GİRİŞ 31.01.2020 12:19 GÜNCELLEME 02.02.2020 20:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

 

Son dönemde önemli gelişmelerin yaşandığı gelişmelerin ikisi de Libya ve İdlib. Suriye rejimi İdlib'de saldırılarını artırmıştır. Rusya ile bir mutabakat imzalamıştık. Bu mutabakat Esed rejimi ve Rusya ile adım adım delinmekte, bozulmakta ve ihlal edilmektedir. Halen 3,6 milyon Suriyeliyi barındıran ülkemizin yeni bir göç dalgasına tahammülü yoktur.

Yeni tehdtilerin sınırlarımıza dayanmasına seyirci kalamayız. Bu bakımdan Suriye'nin ne diğer bölgelerindeki, ne İdlib'deki duruma seyirci kalamayız. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarımız sahadaki durumu fiilen kontrol altına alma irademizin en somut örnekleridir. Adana Mutabakatı'nı git öğren. Teröristleri sonuna kadar kovalarız. Bunları sonuna kadar kovalayacağız. Bizim topraklarımıza tehdit oluşturan kim varsa gereğini yapacağız.

 

 

Bize verilen sözlerin yerine getirilmediği Barış Pınarı'nda yol ayrımına doğru gidiyoruz. Adı ne olursa olsun, terör örgütünün Suriye'nin herhangi bir yerinde fitne ve ihanet çukuru açmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse, teröristlerin bulunduğu her yere giderek bu oyunu bozacağız. Suriye'deki krizin tek çözüm siyasi sürecin hayata geçirilmesidir. Türkiye olarak, Suriye'nin tüm halkıyla istikrar ve güvenliğini istiyoruz. Bunun için askeri güç kullanmaktan da çekinmeyeceğiz. 

LİBYA AÇIKLAMASI

Hafter gibi ücretli bir lejyone ile değil, BM Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı Sarrac ile yürütüyoruz. Birçok ülke, ücretli Abu Dabi'nin memuruyla yürütüyor. Biz şu anda Sarrac'ın yanında BM Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı bir liderle anlaşmamızı yaptık ve oradayız. 500 yıllık ortak geçmişimizin getirdiği sorumluluktan kaçmayacağız.

Bir darbecinin yanında yer alanlar demokrasiye ihanet etmişlerdir. Sarrac'ın yapıcı bir rol oynamasına rağmen darbeci general Moskova'dan kaçmış, Berlin'de otel odasında saklanmıştır. Niyetinin anlaşmak olmadığını ortaya koymuştur. Libya konusunda hiç kimsenin eli kanlı savaş baronlarının Türkiye'ye söz söyleme hakkı yoktur. 

YORUMLAR 17
  • Öz Vatndaş 2 4 yıl önce Şikayet Et
    2 Göçmen politikamız bu şekilde devam edecekse LÜTFEN AVRUPADA GÖÇMENLERLE VAR OLABİLEN ÜLKELERİN YAPTIGI GİBİ ACİLEN GÖÇ VE ENTEGRASYON BAKANLIĞI KURULMALI VE CİDDİYETLE İŞ TUTMALI YOKSA TOPLUM VE GENÇLERİMİZ TELAFİ EDİLEMEZ ŞEKİLDE HARAB OLDU OLACAK
    Cevapla
  • Efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapalım, yetti bunların pervasızlığı. Allahu ekber.
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerekeni yapacağız gerekeni yapacağız yapalım artık şu gerekeni yapacağız dediklerimizi geç yaptığımızdan bunlar oluyor.
    Cevapla
  • Misafir e 4 yıl önce Şikayet Et
    Zor da olsa kolay da olsa gereken yapılmazsa kaybederiz. Gençlerimiz tinerden öleceğine ülke menfaatleri için ölelim. Hak yolunda ölelim.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kolaydı öyle
    Cevapla
  • Arife 4 yıl önce Şikayet Et
    Aç artık Reis şu kapıları. Su akar yatağını bulur.
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis geç kaliyosun kapilari açmalisin,kapali kapilar arkasinda ne anlaşması yaptiysaniz bir kenarda kalsın. Bakalim hangi hükümet 3ay dayanabilecek avrupada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi