Hastalığı yüzünden okula bile gidemiyor: Minik Muhammed'in babasından Erdoğan'a çağrı

İzmir'de yaşayan 11 yaşındaki Muhammed Ertaş'a, henüz 2,5 yaşındayken nöroblastom teşhisi kondu. Yaklaşık 9 senedir hastalıkla mücadele eden Ertaş'a ilik nakli de yapıldı ancak hastalığı nüksetti. Oğlunun ihtiyacı olan ilacın 242 bin Euro olduğunu belirten baba Ertaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım çağrısında bulundu.

GİRİŞ 01.02.2020 15:30 GÜNCELLEME 01.02.2020 15:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İzmir'de yaşayan 11 yaşındaki Muhammed Ertaş'a, 8 sene önce; henüz 2,5 yaşındayken nöroblastom hastalığına yakalandı. Minik Muhammed'in 4. evreye ulaşan hastalığı için tedavi başladı.

 

 

Ailesi Muhammed'in tedavisi için Mardin'den İzmir'e taşındı. Burada başlayan tedavisi 2014'e kadar sürdü. 2 yıllık tedavisi boyunca vücudundaki kitle alındı ve hastalığı geçti. Aile bunun üzerine yeniden memlekete döndü ancak Muhammed'in hastalığı 2,5 yıl sonra tekrar nüksetti. Tedavisi için ilik nakli yapıldı.

Muhammed'in ablası, tedavi gören kardeşi için yardım çağrısı yaptı:

 

 

"BÜNYESİ ÇOK ZAYIFLADI" 

Çocuğunun sağlık durumuyla ilgili Haber7'ye açıklama yapan baba Ömer Ertaş, "3 yıldır tedavisi devam ediyor. Fakat düşük dozlarda. Fazla tedavi aldığından dolayı bünyesi zayıfladı" ifadelerini kullandı. 

İLACI 242 BİN EURO

Oğlunun 2,5 yaşından beri hastalıkla mücadele ettiğini, çocukluğunun hastanelerde geçtiğini ve bu yüzden okula bile gidemediğini ve eğitimini evde aldığını anlatan Ertaş, "Akıllı ilaç çıkmış. Onun da fiyatı çok yüksek. 242 bin Euro olarak belirledi Eczacılar Odası. Bizim maddi durumumuz yok" diye konuştu. 

 

BABA ERTAŞ'TAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Oğlunun sağlığına kavuşmasını istediğini vurgulayan Ertaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kendilerine yardım etmesi için çağrı yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Şenol 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim dermansız dert vermez, Rabbim şifanı verecek.
    Cevapla
  • Muhammet Oruç 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle daha iyi olacaksın nereye ulaştırabilirsek ulaştıracağı İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşacaksın yardım kampanyası başlatılacak inşallah valilik ile görüşüldükten sonra Seni çok Seviyoruz Muhammed
    Cevapla
  • Bahadır 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin,insallah en kisa zaman da sifanin bulursun ismin gibi guzel muhammed...turkiyede 80 milyon insan yasiyor,yarisi bile 1 tl verse,40 milyon tl para yapar.su alkol,sigara,fuhus,keyif maddeleri,uyusturucu,kumar,sans oyunlarina verilen paralari bir yerde biriktirsek,turkiyede hic bir aile ac kalmaz,fakir kalmaz,hasta ilacsiz,okumak isteyen maddi imkansiz kalmaz..ulkemiz kat be kat daha guzel hale gelir..ama malesef kimse keyfini bolmek istemez..sonrada bir musubet geldimi basimiza isyan eder,caresiz bekleriz.
    Cevapla
  • Saadet Oruç Kapkın 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbıim sıfa versin devlet büyüklerimiz Allah rızası için yardım bekliyor Muhammed bir elde Muhammed e uzatın
    Cevapla
  • maho 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bi ilaçmış bu kadar pahalı. Devletin böyle hastalara yardımcı olması lazım. Rabbım şifasını versin inşallah
    Cevapla
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    Valilik vasıtasıyla yardim tedavi actirsinlar.Elimizden gelen maddi yardımı yapmaya hazırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...