Taksiciye 7 bin liralık ibretlik ceza! Bakın ne için kesildi

Kırşehir’de seyahat belgesi olmayan yabancı uyrukluları taşıyan taksiciye insan kaçakçılığı suçundan 6 bin 936 lira ceza kesildi.

GİRİŞ 19.02.2020 16:46 GÜNCELLEME 19.02.2020 17:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kırşehir’de, emekli olduktan sonra taksicilik yapmaya başlayan Metin Polat, “Ülkede yasadışı bulunmak ve seyahat belgesi olmadan kişi taşımak” suçunu ihlalden 6 bin 936 lira trafik cezası yedi.

Taksici Polat, yabancı uyrukluların durumları karşısında taksisine aldığını söylediği halde verilen ceza karşısında “insanlık yaptım pişman değilim” diye kendini savundu. Ceza makbuzu karşısında şaşırdığını kanun hakkında bilgisi olmadığını söyleyen Polat, “3 gün önce sabah saatlerinde 4 yabancı uyruklu çocuk yaşta kişiler yanıma geldi. 380 lira paralarının olduğunu Ankara’ya gitmek istediklerini söyledi. Kişilerin üzerinde kış mevsimi olmasına rağmen hiçbir şey yoktu. Titriyorlardı. Normal şartlarda o fiyata Ankara’ya gitmiyoruz. Çocukların durumuna acıdım ve aracıma aldım” dedi.

 

 

BÖLGE TRAFİK EKİPLERİ KONTROLÜNDE YAKALANDI

Kırşehir-Ankara yolu üzerinde uygulama yapan bölge trafik ekiplerinin kimlik kontrolünde seyahat belgelerinin olmadığı anlaşılan yabancı uyruklular hakkında jandarmaya da haber verilerek işlem başlatıldığını söyleyen Polat, “Kişi başı bin 734 lira toplamda ise 6 bin 936 lira ceza kesildi. İnsan kaçakçılığı suçundan da adli işlem uygulandı. Ben il özel idaresinden emekliyim. 7 bin liram olsa taksicilik yapmam. Bu para benim için büyük para ekmeğinin peşinde olan insanım. Yaşanan olaydan insanlık adına pişman değilim ama yediğim ceza için pişmanım. Aracıma binen kişilere kimlik yada pasaport sorma yetkisine sahip değilim. 4 Yıl önce Kırşehir Valiliğinin taksicilere genelge gönderildiğini öğrendim. Başka illerde de bu ve benzeri olaylar var” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • hep yurdum insanına 4 yıl önce Şikayet Et
    o kaçakları ülkeye alanlara ceza kesilmesi gerekir. yorum yapanlar sanki size gelseler taşımayacaksınız. istanbulun bi çok yerinde taksicileri yerinden bile kaldıramıyorlar. adamlar türk yolcu almıyor araçlarına. sanki onlar soruyor
    Cevapla
  • fırat kalkanı 4 yıl önce Şikayet Et
    parayı cebine indirirken iyiydin ...insanlık namına yapmışın geç bunları normalde trafik daha sık kontrol yapması lazım adamlar internette korsan taksicilik yapıyorlar emniyet takip etsin şehirlerin girişlerini denetlesin.
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    peki bunlar göçmen kuşlar gibi uçarak mı geldiler.bunlar ülkeye nasıl girdi bunu da bir araştırın.
    Cevapla
  • ins 4 yıl önce Şikayet Et
    hala diyor ki insanlık yaptım. bizim millet çok insanlık yapıyor ama kanuna kurala uymuyor.
    Cevapla
  • zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    eylenceye bakarmısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...