Siirtli amcadan Kızılay görevlilerine sıcak karşılama

Türk Kızılay'ı yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yaptıkları sosyal yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Siirtli bir yaşlı vatandaşımızın kendilerine yardım getiren Kızılay görevlilerini içtenlikle "Hoşgeldin safa geldin, başım gözüm üzerine geldiniz. Ben devletime kurban olayım " diye karşılaması sosyal medyada büyük beğeni topladı.

GİRİŞ 25.03.2020 18:36 GÜNCELLEME 25.03.2020 19:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türk Kızılay'ı sosyal yardım çalışmalarını arttırdı. Yurt dışından gelen ve 28 noktada karantina altına alınan yaklaşık 11 bin kişiye üç öğün yemek hizmeti vermeye devam eden Kızılay, evinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını da şubeleri ve gönüllüleri eliyle karşılıyor.

SİİRTLİ AMCA: BEN DEVLETİME KURBAN OLAYIM

Siirtli bir yaşlı vatandaşımızın kendilerine yardım getiren Kızılay görevlilerini içtenlikle "Ben devletime kurban olayım" diye karşılaması sosyal medyada büyük beğeni topladı. 

 

 

DR. KEREM KINIK: BU HİLÂL BUGÜNLER İÇİN VAR!

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık "Bu Hilâl bugünler için var!" deyip #EvdeKal hastagiyle şu paylaşımda bulundu; 81 İlimizde gönüllülerimiz ile kapı kapı ihtiyaç sahiplerine ve sevgili büyüklerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Kızılay ihtiyaçları gidermek için sokakta ama siz lütfen #EvdeKal’ın

- KIZILAY, 150 BİN AİLEYE YARDIM EDECEK

Türk Kızılay, olağanüstü dönemler için depolarında hazır bulundurduğu gıda paketlerini 150 bin aileye ulaştıracak. Ayrıca Kızılay, içerisinde şampuan, kolonya, el sabunu, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, arap sabunu, bulaşık süngeri, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, diş macunu, diş fırçası, tıraş bıçağı ve tıraş köpüğü bulunan 100 bin hijyen kolisi hazırladı. Hijyen setleri, bu tür malzemelere ulaşmada en büyük sıkıntıyı çeken toplum kesimleri gözetilerek dağıtılacak.

Karantina yurtlarında kalanlara verilen yemek desteğinin yanında, şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine de sıcak yemek desteği vermeye karar veren Kızılay, aşevlerinin kapasitesini de arttırdı. Kurban paylarından hazırlanan 1 milyon kutu kavurma konservesi de yurt genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay ayrıca geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye 400'er lira nakit sosyal destek ödeme yapma kararı aldı. Kızılay, hayat normale dönene kadar yardım çalışmalarını sürdürecek.

YORUMLAR 19
  • ÖZALPLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Bin Canım Olsa Dinime Devletime Vatanıma Kurban olsun Vatan Sana Canım Feda
    Cevapla
  • Senem 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletim olsunda kartondan olsun.insani yasatki devlet yasasin,devleti yasatki insna yasasin.
    Cevapla
  • Köse 4 yıl önce Şikayet Et
    İyiki varsınız güzel insanlar
    Cevapla
  • GG66 4 yıl önce Şikayet Et
    BIDE AVRUPANIN HALINI GORSENIZ . AMA BIZDEKI ISTEMEZCULER ...BUNUDA sindiremezler ...
    Cevapla
  • Aslan baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcular temizlendikten sonra, Devlet yerine geldi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap