İngiltere ve Ukrayna'dan getirilen Türk vatandaşları Kütahya ve Trabzon'da karantinaya alındı

İngiltere'den uçakla getirilen 166 Türk vatandaşı, koronavirüs tedbirleri kapsamında Kütahya'daki öğrenci yurdunda karantinaya alındı. Ukrayna'da bulunan 310 Türk vatandaşı ise Kovid-19 önlemleri kapsamında Türkiye'ye getirilerek Trabzon'da karantinaya alındı.

GİRİŞ 18.04.2020 07:10 GÜNCELLEME 18.04.2020 09:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşları, koronavirüs salgını nedeniyle uçakla Türkiye'ye getirilerek Kütahya'daki öğrenci yurdunda karantinaya alındı. Kütahya Zafer Havalimanı'na inen ve 166 vatandaşın bulunduğu uçak için geniş güvenlik önlemleri alındı. İnişte yolcuları ilk olarak sağlık ve AFAD ekipleri karşıladı. Burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından yolculara, koronavirüs tedbirleri ve uymaları gereken kurallar tek tek anlatıldı. İlk sağlık taramalarının ardından 166 yolcu, sosyal mesafe kurallarına uyularak otobüslere alındı. Yolcular, otobüsle koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün karantinada kalacakları Emine Gülbahar Hatun KYK Yurdu'na yerleştirildi.

 

"TÜRKİYE'NİN NERESİ OLURSA OLSUN GELMEK İSTEDİM"

 

İngiltere'den gelen yolculardan Şule Seçer, salgın nedeniyle çok yıpratıcı bir dönem geçirdiğini ifade ederek, "Bir haftalığına diyerek gittim. 5 haftadır oradayım. Çok yorgunum, çok zordu ve bir an önce gelmek istedim. Türkiye'nin neresi olursa olsun gelmek istedim ve şu an Kütahya'dayım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"7-8 TANE AVRUPA ÜLKESİ GEZDİM, GÖRDÜĞÜM EN MÜKEMMEL ÜLKE TÜRKİYE"

Diğer bir yolcu da, "7-8 tane Avrupa ülkesi gezdim, gördüğüm en mükemmel ülke Türkiye. Yaşlısına, vatandaşına ve yurttaşına sahip çıkan tek ülke İngiltere diyorlar. Medeniyetin başkenti diyorlar ama ülkemizin eline su dökemez. Ülkemizin kıymetini bilelim. Herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

"SAĞLIK SİSTEMLERİ TÜRKİYE KADAR İYİ DEĞİL VE YETERSİZ"

Bir kadın yolcu ise, "Türkiye'ye oranla orada ölüm çok fazla, sağlık sistemleri Türkiye kadar iyi değil ve yetersiz. Türkiye'ye dönmek istedik. 8 Mart'tan bu yana oradayım ve şükürler olsun döndüm" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Fehime Çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben 6 marttan beri edinburgh tayım bir an önce türkiye ye dönmek istiyorum
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelme orada kal avrupa bakasın sana
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok merak ediyorum,Edinburga niye gittin!Beklersen bekle bize ne.Devlet pesinizden ucak mi gonderecek.Yilbasindan beri Cin de virus yayilmaya basladi,sizlerde keyfi gezmeleriniz bitmedi.umre ye gidenlerde bu ulkeye yaydi hastaligi
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes gittigi yerde kalsin.Turkiye ne yapmaya calisiyor.Avrupa da 6-7 milyon Turk var.Dunyada salgin biter Turkiyede bitmez.Disisleri bakani neden israrla milleti getirmeye devam eder.Giderken dusunsunler.Avrupa da salgin biter sadece Turkiyede devam ederse bu sefer yine ilk once bu getirdikleriniz kacar
    Cevapla
  • Sosyal Mesafe 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim vatanımız gibi güzel bir ülke yoktur, değerini iyi bilelim, hayati derecede önemli olan, sokak, Market ve fırınlarda bir buçuk iki metrelik sosyal mesafe kuralına mutlaka uyalım.
    Cevapla
  • Dogrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimize tesekkur etmekten acizler .. Herkese tesekkur ederim ne demek once seni buraya getirtene tesekkur edeceksiniz!!!! Kimseyi getirmek zorunda degiller ki bence is icin ya da okumak icin gidenler haric getirmemeliler!! Bu ulkeyi avrupaya kotulemekten baska bir sey yapmayanlar simdi Türkiyenin kiymetini mi anladilar orada hastalik tedavisi pahali olunca ve kontrol altina alinmayinca ulkemiz kiymetli oldu tabi YERSEN!!!!
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim Memleketim, Türkiyem, Rabbim memleketimizi korusun,
    Cevapla
  • mehmet aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek