Mehmet Gül öldü kayıtlar açıklandı

Matkap Operasyonu kapsamında adı geçen Zakir S. ile hayatını kaybeden MHP eski Milletvekili Mehmet Gül'ün telefon kayıtları iddianameye böyle girdi.

Mehmet Gül öldü kayıtlar açıklandı
Mehmet Gül öldü kayıtlar açıklandı
GİRİŞ 16.06.2008 23:00 GÜNCELLEME 10.05.2017 12:24

Matkap Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım´ın sağ kolu olduğu öne sürülen Zakir S., hayatını kaybeden MHP eski milletvekili Mehmet Gül ve İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı´nda görevli Albay Şenol Boyu´nun da bulunduğu sanıklar hakkında iddianame hazırlandı.
Davanın 109 sayfalık iddianamesinde sanıkların iki milletvekilini, PKK terör örgütünün öldürmek üzere ekip gönderdiğini söyleyerek korkuttukları belirtildi.

İddianamede, eski MHP´li Mehmet Gül ile Albay Şenol Boyu´nun suç örgütüne üye oldukları anlatıldı. Albay Boyu´nun cezası istenirken, soruşturma sırasında hayatını kaybettiği için Gül hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı´nca hazırlanan iddianamede, Orhan Aykut´un kendisini ´derin devletmiş´ gibi gösterip insanları etkilemeye ve korkutmaya çalıştığı, diğer örgüt üyelerinin de bu doğrultuda hareket ettikleri ifade edildi. Bu şekilde örgütün çıkar temin etmeye çalıştıkları, Aykut´un bazı telefon konuşmalarında ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilişkisinin olduğunu dile getirdiği belirtildi. Aykut´un bir çok üst düzey bürokrat ve siyasilerle ilişki kurduğu, kendisini JİTEM ve derin devletin adamı olarak tanıttığı belirtildi.

İddianamede Orhan Aykut´un çevresindeki Mehmet Salih Aydar, H.G, Halime Dayan, Mahmut Kılınç, Hasan Kılınç, Mehmet Mucip Seven, B.E, C.G, Albay Şenol Boyu ve soruşturma sırasında ölümü nedeniyle hakkında takipsizlik kararı verilen eski MHP milletvekili Mehmet Gül ile birlikte hareket ederek baskı, sindirme ve korkutma yoluyla haksız menfaat temin etmek için bir araya geldikleri görülmüştür. ´ denildi.

Örgütün eylemlerinin anlatıldığı iddianamede, Orhan Aykut´un milletvekilleri Abdullah Veli Seyda ve Mehmet İhsan Arslan´ın PKK terör örgütü tarafından takip edilip eylem yapılacağını söyleyerek menfaat temin edilmeye çalışılması olaylarına bizzat iştirak ettiği, diğer örgüt üyelerini yönlendirdiği ifade edildi. Mehmet Gül´ün eski milletvekili olması nedeniyle örgütün siyasi bağlantılarını yapan kişi olduğu, Aykut´un gizemli davranışlarından etkilendiği ve bir kısım işlerinde onu kullanmaya çalıştığı belirtildi. Gül´ün milletvekilleri Seyda ve Arslan´ın sözde PKK terör örgütü tarafından eylem yapılacağı eylemine iştirak ettiği anlatılarak, bir devlet kuruluşundaki alacağını daha erken tahsil etmeye çalıştığı anlatıldı.

-JANDARMA ALBAY ŞENOL BUYU DA SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİYMİŞ-

İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı´nda görevli Albay Şenol Boyu´nun suç örgütünün üyesi olduğu belirtildi. Aykut ve diğer örgüt üyeleriyle sıkı teması olduğu ifade edilen Boyu´nun Aykut ile telefon görüşmesinde ´Konuşuruz yapma şunları ya gözünü seveyim yani bu telefonları kullanma artık´ şeklinde konuştuğu aktarıldı.

Örgüt üyelerinden ´Yeşil´ Kod adlı Mahmut Yıldırım´ın sağ kolu olduğu öne sürülen ve adını B.E olarak değiştiren Zakir Selvi´nin de, Aykut ile bağlantılı olduğu anlatıldı. Selvi´nin telefon görüşmelerinin birinde, Orhan Aykut´un, ´Devlet gibi adamım ´ , ´ Mehmet ağabeyin işini de hallettim´ dediği, başka bir telefon görüşmesinde ise müşteki AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda´nın ´Türkiye Cumhuriyeti´nin mafyası Yeşil´in arkadaşı gizli mafya sayın Orhan Aykut nasılsınız?´,´Telefon dinleniyor biliyorum. Benim de dinleniyor. Her Türk vatandaşının telefonunu dinlemek zorunludur. Devlet vatan hainini , vatanını seven mafyayı nasıl bilecek? Sen devletin mafyasısın yani hırsız olan mafya değil büyük olan mafyalardansın, vatanını seven...´ dediğinin tespit edildiği kaydedildi.

Çete lideri olmakla suçlanan Orhan Aykut bir başka görüşmede , ´Hacı Abi senden bir ricam olacak , bu senin silahının İstanbul´dan imzalanması. Hiçbir Allah´ın kulu duymasın ellerinden öpüyorum´ diye konuştuğu , Milletvekili Seyda´nin ´Tamam başım üstüne´ dediği ifade edildi.

İddianamede örgütün bazı polis ve emniyet müdürlerinin tayini konusunda da girişimlerde bulunduğu belirtildi.

Müşteki Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan ifadesinde, Orhan Aykut´un kendisine PKK terör örgütü tarafından suikast yapılacağını söylediği anlatıldı. Arslan´ın ifadesinde, şahısların gereken tedbirleri alacaklarını belirterek kendisine yakın olmaya çalıştıklarını, devam eden süreçte bu kişilerin asıl amacının menfaat temin etmek olduğunu anladığını söylediği aktarıldı. Arslan´ın, Orhan Aykut´un PKK ile ilgili söylediği konuyu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah´a ilettiği belirtildi.

Abdullah Veli Seyda ise, Orhan Aykut´un kendisine JİTEM elemanı ya da Yeşil´in adamı gibi sıfatlarla gelmediğini, PKK´nın şahsına karşı bir eylem yapacağını da söylemediğini ifade etti.

İddianamede Orhan Aykut´un, ´suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma ve ruhsatsız mermi bulundurmak´ suçlarından 24.5 yıldan 47.5 yıla kadar hapsi istendi.

´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım´ın sağ kolu olduğu öne sürülen ve adını B.E olarak değiştiren Zakir Selvi´nin ise ´Örgüte üye olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak´ suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep edildi.

Diğer 10 şüphelinin de 1 yıldan 29 yıla kadar değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

İşte telefon konuşmalarından bazıları:

-Orhan Aykut- Abdullah Veli Seyda-

Orhan Aykut: Nasılsın şeyhim? iyisin inşallah. Vallahi dediler biraz dikkatli olsun. Belki Mehmet abi de aradı seni. Gerçi biz şey aldık orayı abluka altına aldık. Yani bir iki gün şey yapma. Tedbirini al, aldıracağız o senin peşindeler birkaç kişi.

Abdullah Veli Seyda: Kim bunlar?

Orhan Aykut: Şey o dağdakiler kurban. Rahatsız olmaya başladılar sizden. Birkaç kişi daha var ama bizi ilgilendiren sensin.

Abdullah Veli Seyda: Allah´ın dediği olur hiçbir şey olmaz inşallah.


-Mehmet Gül-Orhan Aykut-Mehmet Salih Aydar-

Mehmet Gül: Ben iyiyim sağol. Ne oldu yatırdın mı herifi (milletvekili için).

Orhan Aykut: He he götürdüm.

Mehmet Gül: Benim demem iyi oldu değil mi?

Orhan Aykut: Hı hı çok iyi çok. Valla diyor ki ´Allah sizi bana denk getirmiş. Ben bugünden sonra sizin emrinizdeyim. Ne isterseniz yaparım´ Yav istediğimiz bir şey yok. Birkaç işimiz var onu halet yeter.

Mehmet Gül: Ama ne vereceksen de ver. Salih ne yapıyor?

Orhan Aykut: O da burada. Sen diyorsun dikkatli ol bu, güle güle ölüyor abi yav.

Mehmet Gül, Mehmet Salih Aydar´a hitaben: Epey korkuyor herhalde bizim amca? Dikkat et falan diyorum.

Mehmet Salih Aydar: Bizim amca nefes almasından bile korkuyor.

Mehmet Gül: E tabi o kadar zengin olunca, yani bizim ona yaptığımız iyilik başka ne olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı