İşadamı Hadi Akkaleli tutuklandı

Adana'da su sayaçlarının okunması hizmeti veren taşeron firmada çalışırken usulsuzlük yaptıkları iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık işadamı Hadi Akkaleli hakkında karar çıktı.

İşadamı Hadi Akkaleli tutuklandı
İşadamı Hadi Akkaleli tutuklandı
GİRİŞ 07.05.2009 22:03 GÜNCELLEME 07.05.2009 22:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) su sayaçlarının okunması hizmeti veren taşeron firmada çalışırken usulsüzlük yaptıkları ve olaya karıştıkları iddia edilen 11'i tutuklu 41 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan iş adamı Hadi Akkaleli'nin tutuklanmasına karar verdi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar belediye meclis üyesi ve şirket çalışanı Mehmet Çiçekdağ, Mustafa Çiçekdağ, Osman Çiçekdağ, Haci Çiçekdağ, Hasan Ali Güven, Hasan Öncü, Hasan Dikgezer, Mehmet Öngüç, Abdulkadir Çıtak, Ali Özdemir, İlhami Yediay ve tutuksuz sanıklardan iş adamı Hadi Akkaleli ile bazıları katıldı.

Hakkında ''örgüt kurup, su sayaçları ve faturalar üzerinde usulsüzlük yaparak menfaat sağladıkları iddia edilen sanıklardan eski Seyhan İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çiçekdağ, evinde bulunan 250 bin lirayı babasının vasiyeti üzerine biriktirdiğini öne sürdü.

Sanık Çiçekdağ, ASKİ'nin toplam 451 bin 64 abonesinin su sayaçlarının 'açma kapama ve endeks okuma' işlemlerini yapan Mersin merkezli ALP ve Bursa merkezli ELSA şirketlerinin ASKİ ile koordinesini sağladığını belirterek ifadesini şöyle sürdürdü:

''Telefon konuşmalarımda suç unsuru yok. Eğer ben o yapıda birisi olsaydım bana kimse iş vermezdi. 2003 yılında rahmetli olan babam bana 80 bin lira bıraktı. Kalanını da 1982 ve 1995 arasında fırıncılık, narenciye işi, çaycılık yaparak kazandım. Ayrıca, şirketlerden de tazminat aldım. Babamın ölmeden önce bana bir vasiyeti vardı. Asla bankaya para yatırmamamı istedi. Ben de parayı evde bulunduruyordum. Evdeki birikimimin kaynağı budur.''

Sanık Mustafa Çiçekdağ da, suçlamayı kabul etmedi. Evinde bulunan ve el konulan 100 bin lira para, 30 bin ABD doları, 8 bin Auro ve bir miktar altının kendi birikimi olduğunu söyledi.

Diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklardan iş adamı Hadi Akkaleli de kaçak su kullandığı yönündeki suçlamaları kabul etmedi.

Akkaleli, ''Mado ve May Market adlı iş yerleri bana aittir. Her ay su faturalarını düzenli öderim. Bu su sayacının bozuk olduğu yönündeki bilirkişi raporunu kabul etmiyorum. Benim iş yerlerime ait 3-4 aylık su tüketimleri ile ilgili farklılıkların neden kaynaklandığını bilemiyorum'' dedi.

Diğer bazı tutuksuz sanıklar da suçlamalarla ilgilerinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda tutuksuz sanıklardan Hadi Akkaleli ve Bilgin Kış'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanmalarına, tutuklu sanıklar Hasan Öncü, Hasan Ali Güven, Hasan Dikgezer, Mehmet Öngüç ve İlhami Yediay'ın tahliyelerine karar verdi. Mahkeme ayrıca, tutuklu Çiçekdağ kardeşlerin bankalarda ya da finans kurumlarında hesaplarının bulunup bulunmadığını, var ise hesap dökümünün araştırılmasına da karar vererek duruşmayı erteledi.

Tutuklu sanıklar hakkında, belediye meclis üyesi ve şirket çalışanı Mehmet Çiçekdağ ile Mustafa Çiçekdağ hakkında ''örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık'', Osman Çiçekdağ, Haci Çiçekdağ, Hasan Ali Güven, Hasan Öncü, Hasan Dikgezer, Mehmet Öngüç, Abdulkadir Çıtak, Ali Özdemir, İlhami Yediay hakkında ''örgüt üyeliği ve nitelikli dolandırıcılık'', tutuksuz su abonesi 30 sanık hakkında da ''nitelikli dolandırıcılık'' iddialarıyla dava açılmış, sanıkların, ''suç örgütü kurmaktan'' 2-6 yıl, ''örgüte üye olmaktan'' 1-3 yıl, ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından da 2-7 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • sevim şentuğ 14 yıl önce Şikayet Et
    mado-hadi akkaleli. meyve veren ağaç taşlanır.yüzlerce işcisi çalışıyor.en yakın zamanda elbet aklanacaktır ve adalet yerini bulacaktır
    Cevapla
  • demir demir 14 yıl önce Şikayet Et
    Komiksinn. Demek baban parayı evde biriktirmeni söyledi haa! 1983 beri biriktiriyormuş.Para bankada değilse nasıl yükseldi paran. Şimdi biriktirdiğin paralar demir 2,5 türk lirasıdır tümü.Yada Kırmızı kağıt 100 Türk liraları.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı