Askerin yanlışlıkla vurduğu köylü anlattı

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu yaralanan Mehmet Sak (75), 4 arkadaşıyla kekik topladıkları yaşadıkları talihsiz olayı anlattı.

Askerin yanlışlıkla vurduğu köylü anlattı
Askerin yanlışlıkla vurduğu köylü anlattı
GİRİŞ 28.06.2010 16:24 GÜNCELLEME 28.06.2010 16:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu yaralanan Mehmet Sak (75), 4 arkadaşıyla kekik toplamaya gittiğini, ateş açılınca yere yattıklarını, gözünü hastanede açtığını söyledi.

Sak, tedavi gördüğü Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Dedemli köyü Şekerim deresi mevkisinde kekik toplayarak evinin geçimini sağladığını kaydetti.

Sabah erken saatlerde Ali Dalmış, Mustafa Fil ve İbrahim Yalçın ile kekik toplamaya çıktıklarını ifade eden Sak, ''Dört arkadaşımla kekik toplama gitmiştik. Ateş açılınca birden yere yattık, gözümü hastanede açtım. Halen bize kimlerin ateş açtığını bilmiyorum. Arkadaşlarımın durumunu da merak ediyorum'' dedi.

Bu arada, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vedat Çolak ve Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Mehmet Sak'ı ziyaret ettikten sonra olayın yaşandığı Hassa'ya hareket ettiler.

Terör örgütüne karşı Hassa'da konuşlanan güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucunda 2 köylü ölmüş, bir köylü yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Yavuz Selim 13 yıl önce Şikayet Et
    Al sana daha paranoyak bir yorum!. Güneydoğuda aptalca savunma yapan tümgeneralin uzantıları orada mizanseni tamamlamaya uğraşıyor. Olur böyle işler tarzında işi kapatmaya çalışıyorlar ancak daha da aptal duruma düşüyorlar. Başka birşey yok!
    Cevapla
  • ahmet barak 13 yıl önce Şikayet Et
    hangı cagda yasıyoruz asker gunduz nasıl bı köyluyu vuruyor. bı köyluyu nasıl terorıst sanırlar böyle bısey olamaz mıllı gelırımızden enbuyuk payı askere verıyoruz gelıssın dıye kendını savunsun dıye bukadar teknolojık ımkanları varken dıyelım uzaktı durbundemı yok bu askerlerde bunu askerlere mal etmıyorum ama o ates veren komutan hesap versın böyle sacma bısey olamaz gunduz asker bı köyluyu dagda vuramaz böyle bı zıhnıyet olamaz
    Cevapla
  • süheyla kent 13 yıl önce Şikayet Et
    Biri bize anlatsın. Köylüyü terörist zanneder, teröristi köylü zanneder.Bu nasıl işdir anlamadık gitti.
    Cevapla
  • drflex flex 13 yıl önce Şikayet Et
    ne paranoyaksınız. vali açıklamasına inanmıyorum mu diyenler,yok terörist vurdu diyenler,yok görmemesi gereken bir şey gördü diyenler.sizin sonunuz şizofreni hastası olmak.
    Cevapla
  • nizami cedit 13 yıl önce Şikayet Et
    Türkmen Kürt çerkez vs. masul olarak ölen herkes için üzülüyorum. ama bölücüler için asla üzülmüyorum. bölücü olan yakınımda olsa zerre kadar üzülmem zaten öyle birşey olsa onlarla ilişkileri keseriz ailecek.. benim diyeceğim Allahtan rahmet diliyorum ne diyebilirim daha fazla.. bu işlerde ihmali olanlar yargılanmalıdır. tamam belki bilmeyerek oldu ama hatalardan ders alınmaz ise bunlar olmaya devam eder. bu işler ciddiyet ister. askerin ciddiyeti sorgulanıyorken bu olaylar, üzerine tuz biber eker. böyle çarpık bir zihniyet olmaz. her işi eline yüzüne bulaştıranlar var!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak