Dünyanın ilk Türk astronotu geliyor

Dünyanın ilk Türk astronotu Toktar Aubakirov Türkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM tarafından İstanbul’da düzenlenecek Dünya Türk Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye gelecek.

Dünyanın ilk Türk astronotu geliyor
Dünyanın ilk Türk astronotu geliyor
GİRİŞ 01.10.2010 15:03 GÜNCELLEME 01.10.2010 15:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

20-22 Ekim 2010 tarihlerinde “Türk Konseyi, Türk Diasporası ve Sosyoekonomik İş Birliği” ana temalı “Dünya Türk Forumu”na katılmak üzere Türkiye’ye gelecek olan Toktar Aubakirov Kazakistan Parlamentosu’nda bir dönem milletvekilliği de yapmıştı.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada İstanbul’da gerçekleştirecekleri Forum’a Toktar Aubakirov’un yanısıra  “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi” anlaşmasına katılan ve katılmayan bağımsız Türk Devletlerinden resmi ve sivil delegasyonlarla birlikte, yaklaşık 60 ülkeden Türk Diasporalarının düşünce, kanaat önderlerinin ve sanatçıların katılımını planladıklarını söyleyen TASAM Başkanı Süleyman Şensoy Ankara’da bulunan diplomatik misyon temsilcilerinin gözlemci olarak Forum’a davet edildiğini ve Forum sonunda sürdürülebilir, sağlıklı bir entelektüel kurumsallaşma hedeflediklerini belirtti.

Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü “Dünya’daki bütün Türklerin sorunlarını gündeme taşımak, entelektüel camia, medya ile politik karar alıcılar ve uygulayanlar nezdinde sürecin kurumsallaşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Mevcut reel politiği göz ardı etmeden sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlara duyarlı ve aydınlık bir gelecek arayışında bulunacağız”.

Forum’da “Küresel ve Bölgesel Sorunların Türk Dünyası’na Yansımaları”, “Türk Dünyası’nda STK’lar ve Sivil Toplumun Gelişimi Önündeki Sorunlar”, “Eğitim - Bilim - Kültür Alanında İş Birliği ve Türk STK’ların Rolü”, “Yabancı Düşmanlığı, Sosyal Dışlanma ve Türk Diasporası”, “Türk Kültürünün Kurucu Öğeleri: Bütün İnsanlık için Bir Evrensel Değerler Projemiz Var mı?”, “Türk Kültür Alanı: Kültürel Farklılıktan Kültürlerarası Diyaloğa”, “Sosyo-ekonomik İş Birliği Konusunda Mevcut Durum, Yeni İş Birliği Alanları ve Kurumsallaşma” ve “Sözde Soykırım - Türk Diasporası ve İş Birliği” konuları masaya yatırılacak.


Detaylı bilgi ve program için lütfen TIKLAYINIZ.

YORUMLAR 2
  • caricare 13 yıl önce Şikayet Et
    Açılımlar sürüyor.. Türkiyeden ciddi ciddi umutlanmaya başladım. Açılımlar sürüyor. Şimdi de "Türk" açılımı için sivil insiyatif içi dolu olarak bir şeyler yapma çabasında. Ülkemizin 100. yılı çok güzel şeyler getirecek gibi. Uzaya çıkan ilk Türk olma onurunu kardeş Kazak Türk halkına kaptırdık. Ama mazeretimiz vardı be kardeşim. Artık mazeretlerimiz ortadan kalkıyor. 2023de neden uzaya Türkiye bir insanlı araç göndermesin. O günleri bu gözler görecek yahu.
    Cevapla
  • burak 13 yıl önce Şikayet Et
    ezikmiyiz neyiz biz ya. yolda görsek adama su vermeyiz, şimdide adamı türk astronot ilan etmişiz, yazık bize ve bu halimize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi