Türkmen kızları için 50 bin dolar!

Türkmenlerle evlenmek isteyen yabancıların 50 bin dolar teminat ücreti ödemelerine yönelik yasaya isyan eden Cemal Akdağ adlı vatandaş, TBMM’ye başvurdu.

Türkmen kızları için 50 bin dolar!
Türkmen kızları için 50 bin dolar!
GİRİŞ 17.12.2010 04:51 GÜNCELLEME 17.12.2010 04:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AKP’li Yahya Akman, “Vatandaşın sorununa çare bulmak için dilekçeyi Dışişleri Bakanlığı’na gönderdik.Türkiye’deki evliliğin yok sayılıp, 50 bin dolar istenmesi kabul edilir bir uygulama değil” ifadesini kullandı.

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran Akdağ, dilekçesinde şunları yazdı: “2000 yılında Türkmenistan’da imam nikahıyla evlendim. İmam nikahıyla evlenme sebebim merhum Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov’un koymuş olduğu 50 bin dolar teminat yatırmak gerekiyordu. Ve 2002 yılında Türkiye’de resmi nikah yaptık. Bu evlilikten 3 çocuğumuz var ellerinizden öperler. Türkmenistan Devleti 50 bin dolar yatırmadığımız için Türkiye Cumhuriyeti’nde yaptığımız resmi nikahı geçersiz sayıp, vize vermiyorlar. Çocuklarım ve ben mağdur durumdayız.

VATAN

YORUMLAR 4
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkmenistanda görüşüp konustugum kiz arkadaşım var oraya gidip dugun yapmayı dusunuyorum bu gunun sartlarinda maddi manevi zorluk yasarmiyim orda neler gerekli dugunden sonra eşimi turkiyeye getirmemde sikinti yasarmiyim yardimci olursaniz sevinirim simdiden cok tesekkur ederim
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İmkansız gibi birşey Orada resmi evilik yapman yapsan dahi buraya geçirmiyorlar
    Cevapla
  • salih 13 yıl önce Şikayet Et
    Sormayın. bir insanın aklı şeyinin ucunda olursa olacağı budur. sünnet olmayan acısını bilmez. ne diyelim sonuçta takdir öyle imiş
    Cevapla
  • adam turk 13 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKMENLERİ ANLAMAK ÇOK ZOR. ON BİN DOLARA çok güzel bağlı bahçeli müstakil ev alınabiliyormuş,insanlar 100 dolara 1 ay geçinebiliyorlar,sanki bana damızlık satıyorlar, türkmen kızlarının ne özelliği varmış,türkmen erkeleri türkiyeden evlenmek isterse her kız için türkmenistanın yarısını istemek lazım,hoş ona rağmen türkmenistanda yaşanmaz,başka milletlerin türkmen kızlarıyla evlenmek gibi özel gayreti yok, olsa olsa türk erkekleri evlenir, YANİ BÖYLELİKLE SIRF TÜRKİYEYE TAVIR KOYUYORLAR,türkmenistanın vizesi ne işe yarar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?