Türkiye'de kar yağışının olduğu iller- GALERİ

Türkiye yeni bir kar yağışı dalgası oluştu. Edirne, Uşak ve Kayseri'de kar yağışı devam ederken karayolları ekipleri ve şehir içi kar temizleme ekipleri iş başında. Erciyes'te kar kalınlığı son yağışlarla birlikte 128 santimetreye ulaştı.

Türkiye'de kar yağışının olduğu iller- GALERİ
Türkiye'de kar yağışının olduğu iller- GALERİ
GİRİŞ 25.01.2011 11:50 GÜNCELLEME 25.01.2011 11:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI

Edirne'de geceden itibaren başlayan kar yağışı devam ediyor. Kentte kar kalındığı 3 santimetreyi bulurken, belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklığının en düşük -1 en yüksek ise 1 derece olarak ölçüldüğü kentte bu günde kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Karayolları ekipleri Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapısına ulaşıma sağlayan yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

UŞAK'TA KAR YAĞIŞI YARIN AKŞAM SAATLERİNE KADAR DEVAM EDECEK

Uşak'ta dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini bildirdi. Uşak'ta gece saat 04.30 sıralarında başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, meteoroloji kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

Sabah beyaz örtüye uyanan Uşaklılar bu yıl ikinci kez kar ile karşılaştı. Meteoroloji yetkilileri dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmurun gece saat 04.30 sıralarından itibaren kara dönüştüğünü ifade ederek metrekareye 34 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Hava sıcaklığının eksi 2 ile 5 derece arasında değişeceğini de bildiren meteoroloji, Perşembe sabahı buzlanma meydana gelebileceğini belirterek vatandaşları uyardı. Gece geç saatlerde etkili olmaya başlayan kar yağışı yer yer devam ederken kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye ulaştı.

Kar yağışına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İl Özel İdaresi, Uşak Belediyesi ve Karayolları ekipleri ile trafik ekipleri hazır bekliyor. Belediye temizlik işçileri kent merkezindeki kaldırımlarda kar temizliğine başladı.

ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 128 SANTİMETREYE ULAŞTI

Erciyes'te kar kalınlığı son yağışlarla birlikte 128 santimetreye ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erciyes Kayak Merkezi'nde dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kayakçıları sevindirdi.

Kayakevi yetkilileri, bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 128 santimetreye ulaştığını, yeni kar yağışının beklendiğini ifade etti.

Kayseri-Erciyes ve Erciyes-Develi karayolunun açık olduğu, ulaşımda bir sorun bulunmadığı kaydedildi.

TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Tekirdağ'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Kar, kent merkezi ve ilçelerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışının akşam saatlerinde artması bekleniyor.

GÜMÜŞHANE'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteorolojik tahminlere göre Perşembe günü kent merkezine gelmesi beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde bu akşamdan itibaren etkili olmaya başladı.Gümüşhane ile Kelkit ilçesi arasında bulunan 2 bin 20 metre rakımlı Pekün dağında kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Geçidin zirveye yakın bölgelerinde ağır tonajlı araçlar zor anlar yaşarken, bazı tırların yağışın durmasını beklediği gözlendi.

Zigana dağında henüz kar yağışının başlamadığı bilgisini veren Karayolları yetkilileri gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, olası yağış durumlarında temizlik çalışmalarının en kısa sürede başlatıldığını söyledi.

Yetkililer yağışlı havalar sürücülerin mutlaka araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları, özellikle yoldaki gizli buzlanmalara dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

İSTANBUL'DA YAĞMUR ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, aralıklarla sabah saatlerine kadar devam etti. Yağışdan trafikte olumsuz etkilendi.

Dün akşam saatlerinde İstanbul'un bir çok yerinde etkili olan sağanak yağış aralıklarla sabah saatlerine kadar devam etti.

Sabaha kadar devam eden yağmur kent trafiğini de olumsuz yönde etkiledi. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda bir çok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Yağmurun gün boyunca etkili olacağı tahmin ediliyor.

AKSEKİ-SEYDİŞEHİR KARAYOLUNDA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Antalya'nın Akseki ile Konya'nın Seydişehir ilçelerini bağlayan karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği bildirildi.

AA muhabirinin Akseki Bölge Trafik Müdürlüğü ekiplerinden aldığı bilgiye göre, Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisinde sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağan kar, bölgede ulaşımı olumsuz etkiledi.

Bölge Trafik ekipleri, Akseki'nin Yarpuz beldesinden itibaren zincir takılmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Çekicilerin ise yolu kapatma olasılığına karşın trafiğe çıkışı uygun bulunmuyor. Zinciri bulunmayan araçlar Yarpuz beldesindeki dinlenme tesislerine yönlendirilirken, Alacabel mevkisinde kar kalınğının 30 santime ulaştığı bildirildi.

Karayolları ekipleri de yolu ulaşıma açık tutmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Denizli'nin yüksek kesimlerinde bu sabah saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle karayollarında etkili oldu.

Uzun süredir kurak günler geçiren Denizli'de dün başlayan ve zaman zaman etkisini arttırarak devam ettiren yağmur yağışı, bu sabah saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Denizli'nin Serinhisar ve Acıyayam İlçeleri çevresinde etkili olan kar yağışı Denizli-Antalya ve Denizli Muğla karayolunda trafiğin zaman zaman aksamına sebep oldu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte polis ve karayolları ekipleri yollarda çalışmalara başlarken, zincirsiz araç geçişine bir süre izin verilmedi. Yolların açık kalması için yoğun çaba sarfeden ekiplerin bu çalışması yolların kapanmasını engellerken, çevredeki vatandaşlar da 40 gün sonra gelen karın keyfini çıkardı.

ÇORLU'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Trakya bölgesini etkisi altına alan kar yağışı Çorlu'da da başladı. Hava sıcaklığının düştüğü kentte buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya'da kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji yetkililerinin uyarılarının ardından Çorlu'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı ile birlikte kent adeta beyaza büründü. Buzlanmaların önüne geçebilmek ve olabilecek kazaları önlemek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediye ekipleri ortaklaşa çalışma yapıyor. Trafik ekipleri, belediyenin tuzlama ekipleri ile kavşaklar ve köprülerde tuzlama çalışması yaptı.

Kar yağışının gün boyu etkisini sürdüreceği ve en düşük hava sıcaklığının -2 derece olacağı belirtildi.

TUNCELİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Tunceli'de beklenen kar yağışı başladı. Uzun bir aradan sonra Tunceli'de beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Kar yağışı şehir merkezinde etkisini kaybederken, şehir civarında ve yüksek kesimlerde yağış devam ediyor.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI VE SİS ETKİSİNİ ARTTIRIYOR

Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 karayolu mevkilerinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ve sis etkisini arttırıyor.

TEM Otoyolu'nun Çaydurt ve Bolu Dağı Tüneli arasında kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor. Kar yağışı yer yer zeminde etkili olurken, karayolları ekipleri yol kenarlarında biriken karları temizleme çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyor. D-100 karayolunun Karanlıkdere ve Seymenler bölümünde ise sis etkili oluyor. Güzergahta bulunan sis lambaları ile sürücüler uyarılırken sabah saatlerinden itibaren çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Soğuk havanın etkisini gösterdiği Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yoğun tipi sebebiyle görüş mesafesinin zaman zaman 1 milin altına düştüğü Çanakkale Boğazı'nda gemiler dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılıyor.

Çanakkale il merkezinde saat 12.00 sıralarında tipi şeklinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Aralıksız olarak devam eden kar yağışı sebebiyle Çanakkale Boğazı içerisinde görüş mesafesinin zaman zaman 1 mile kadar düşmesi sebebiyle duruma el koyan Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri gemileri dikkatli seyretmeleri konusunda telsiz kanalı ile uyardı. Öte yandan özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış bu bölgelerde 2-3 santimetreye kadar kar kalınlığının oluşmasına sebep oldu. Belediye ve karayolları ekipleri de gece olabilecek buzlanmaya karşı önlem alırken, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de İstanbul, İzmir ve Bursa yönüne gidecek araç sürücülerini uyararak zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi. Kar yağışı sebebiyle Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'ye ait araba vapur seferlerinde ise bir aksama yaşanmadığı açıklandı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının gün boyu aralıklarla etkili olacağını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KAYNAK: İHA-AA
YORUMLAR 17
  • Umutsuz 3 yıl önce Şikayet Et
    EN AZ TÜRKİYENİN TÜM İLLERİNDE YAĞIYOR Bİ SİVAS ARDAHAN VE İSTANBULDA YAĞMIYOR BEN İstanbuldayım
    Cevapla
  • Muhammet Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Burda Hiç Kar Yağmadı Keşke Yasa Allahım
    Cevapla
  • ırmak 7 yıl önce Şikayet Et
    izmir de de yağıyo ama çok az gidiyo bilene
    Cevapla
  • Ekrem nas 8 yıl önce Şikayet Et
    Siirtte pazar akşamı başlayan kar yağışı bugünde etkisini sürdürüyor şu anda 200 cm buldu
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Malatyada kar yağıyor 1,8 tuttu yarın okullar tatil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular