İskilipli Atıf Hoca, rahmetle anılıyor

Bundan tam 85 yıl önce 4 Şubat 1926'da Ankara İstiklal Mahkemesi kararıyla idam sehpasına yollanan İskilipli Atıf Hoca, şehadetinin yıldönümünde değişik etkinliklerle anılıyor.

İskilipli Atıf Hoca, rahmetle anılıyor
İskilipli Atıf Hoca, rahmetle anılıyor
GİRİŞ 04.02.2011 13:09 GÜNCELLEME 04.02.2014 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, İskilipli Atıf Hoca'nın şehadet yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, İstiklal Mahkemeleri zulmüne maruz kalan mağdurların yakınlarından ve varislerinden özür dilenmesi çağrısında bulundu.

Bülent Gökgöz, İskilipli Atıf Hoca ve kendisiyle aynı kaderi paylaşanların hesabı verilmemiş cinayetlerin kurbanı olduklarını ifade etti.

Gökgöz, "Aradan geçen 85 yıla rağmen unutulmamış, unutulması da mümkün olmayan bu cürüm, devlet eliyle işlenmiş bu cinayet yaşadığımız ülkede cari hukuksuzluk düzeninin de bir simgesi aslında!" dedi.

Bu ülkede yetişen değerli bir alim, öncü bir şahsiyet olan İskilipli Atıf Hoca'nın maruz kaldığı zulmün ölümünden sonra da devam ettiğini ve mezarının uzun yıllar gizlendiğini vurgulayan Bülent Gökgöz; "Bugünlerde İskilipli Atıf Hoca'nın itibarının iadesi amacıyla memleketi olan Çorum'un İskilip ilçesinde bir anıt mezar projesinin hazırlandığı biliniyor.

Anıt mezar, yaşanan hukuksuzluğun toplumsal hafızadaki canlılığının korunması açısından olumlu, ancak Atıf Hoca'nın itibarının iadesi açısından yetersiz bir girişimdir.

Zulmün karanlığının artık daha fazla sürmemesi gerektiğini düşünen ve İskilipli Atıf Hoca'nın taşıdığı kaygıları paylaşan bizler, bu vahim tarihi olayın arka planının bütün boyutlarıyla tartışılması, aydınlatılması ve sorumlularıyla tarih önünde hesaplaşılması gerektiğine inanıyoruz.

Yetkililerce İstiklal Mahkemeleri zulmünün net biçimde kınanmasını ve mahkeme görünümlü bu hukuksuzluğun tüm kurban ve mağdurlarından özür dilenmesini bekliyoruz" diye konuştu.


AKİT

YORUMLAR 1
  • Nurettin Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH (C.C.) RAHMET EYLESİN.... Bizleri de şefaatlerine nail eylesin...AMİN...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor