Baydemir, İzmir programını değiştirdi

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli, İzmir'e davet ettikleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in gelmeyeceğini bildirdiğini açıkladı.

Baydemir, İzmir programını değiştirdi
Baydemir, İzmir programını değiştirdi
GİRİŞ 17.02.2011 20:07 GÜNCELLEME 17.02.2011 20:07

 Denizli, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaretinde, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, İZSİAD geleneksel çarşamba toplantılarına davet edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in İzmir'e gelmeyeceğini ifade etti.

İlknur Denizli şunları kaydetti:

''Büyük ihtimalle gelmeyecekler, bunu bildirdiler. Gerekçe ise medyadaki bir takım olumsuz yaklaşımlar. Amaçlanan iktisadi ve ekonomik faydayı sağlamakta ciddi problemi olabileceğini ifade ettiler. Oradaki sanayi ve iş adamları derneği üyesi arkadaşlarımız da telefonla aradılar; onlar da Baydemir ile bir toplantı yapmışlar. Siyaseten kullanılabileceği yolunda kanaatleri oluşmuş.''

Şimdilik bu programın ertelendiğini anlatan Denizli, şöyle konuştu:

''Hedefimiz ekonomiydi. Kürt meselesini nasıl halledeceğiz diye davet etmedik. Birlikte ne yapabiliriz konusunda iş adamlarıyla birlikte görüşmekti. Oranın bir terör merkezi değil, bir fırsatlar merkezi olduğunu anlatmaktı. İzmir-Diyabakır ilişkisinin çok önemli olduğuna inanmıştık. Buradan uzatılacak bir elin karşılık bulduğunda başka şehirlere de model olabileceğine inanmıştık. Şimdilik bu yaklaşımımızı onlardan gelen istek üzerine ertelemek durumunda kaldık.''

İlknur Denizli, büyük ihtimalle sonbaharda Güneydoğu'daki bütün SİAD'larla belediye başkanlarını, valileri, ticaret ve sanayi odası temsilcilerini İzmir'e davet edeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!