Bulanık'ta deprem paniği kamerada VİDEO

Muş'un Bulanık ilçesinde, saat 08.36'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, en büyüğü 4,5 olan 5 deprem daha kaydedildi. Bulanık ve Muş'ta okullar tatil edildi. Deprem paniği kameralara yansıdı:

GİRİŞ 22.02.2011 17:22 GÜNCELLEME 22.02.2011 17:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 08.36'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Muş'un Bulanık ilçesi olarak tespit edildi.

İlk belirlemelere göre sarsıntılar nedeniyle can kaybı yaşanmazken, halk büyük panik yaşadı. Bulanık ve Muş'ta okullar bir gün tatil edildi.

4,1'DEN SONRA 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE YENİ BİR DEPREM KAYDEDİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Muş'un Bulanık ilçesi olan saat 08.36'daki 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 09.47'de 2,8, 10.14'te 3,7, 11.08'de 4,4, 11.11'de 4,5 ve saat 11.16'da 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

BULANIK'TAKİ DEPREMİN NEDEN OLDUĞU PANİK GÜVENLİK KAMERASINDA

Muş'un Bulanık ilçesinde meydana gelen depremlerden dolayı vatandaşlar evlerine giremezken, hasar tespit çalışması ise başlatıldı.

Sarsıntının en fazla hissedildiği ilçeye bağlı Örenkent köyünde yaklaşık 30 evin hasar gördüğü belirtildi. İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Kızılay tarafından köyde başlatılan hasar tespit çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçedeki iki marketin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde sarsıntı ve sonrasında panikle kaçan vatandaşlar görülüyor.

DEPREMDEN DOLAYI HASAR GÖREN ÖRENKENT KÖYÜNDE VATANDAŞLARIN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Muş'un Bulanık ilçesinde meydana gelen depremlerden dolayı vatandaşlar evlerine giremezken, hasar tespit çalışması ise başlatıldı.

Sarsıntının en fazla hissedildiği ilçeye bağlı Örenkent köyünde yaklaşık 30 evin hasar gördüğü belirtildi. İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Kızılay tarafından köyde başlatılan hasar tespit çalışmaları aralıksız devam ediyor. Depremden dolayı dışarıda kalan vatandaşlar, korkudan evlerine giremediklerini söylediler.

Örenkent Köy Muhtarı Gıyasettin Yılmaz, depremden dolayı 30 evin hasar gördüğünü ifade ederek, "Ben Bulanık merkezdeydim. Depremden dolayı birkaç tane evin yıkıldığını duydum ve köye geldim. Jandarma ekipleriyle birlikte köye geldik ve hasar tespiti yapıyoruz. Yaklaşık 30 civarında ev hasar görmüş durumdadır" dedi.

Depremde evi hasar gören Mihriban Tutar isimli bayan komşularına sığındıklarını belirterek; "Dört defa sarsıntıyı hissettik ve evimiz kullanılamaz hale geldi. Duvarlarımız çatlamış durumda ve korkudan içeri giremiyoruz. Çocuklarla dışarıda kaldık ve komşumuza sığındık" diye konuştu.

İlk ve orta dereceli okulların tatil edildiği ilçede vatandaşın endişeli bekleyişi sürüyor.

BULANIK İLÇESİNDE OKULLAR BİR GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Muş Valisi Ali Çınar, Bulanık ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle okulların bir günlüğüne tatil edildiğini söyledi.

Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah meydana gelen ve merkez üssü Bulanık ilçesi olduğu belirlenen 4,1 büyüklüğündeki sarsıntı nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu ifade etti.

İlk belirlemelere göre, henüz olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildiren Çınar, ''Şu ana kadar bize can ve mal kaybı olduğuna dair bilgi ulaşmadı. Bugün için ilçede çocuklarımızın tedirgin olması nedeniyle okulları tatil ettik. Kandilli Rasathanesi'nden bize gelecek rapora göre hareket edeceğiz. Gerektirdiği takdirde kamu kurum ve kuruluşlarını da tatil edebiliriz'' dedi.

Vatandaşların deprem nedeniyle tedirgin olmamasını isteyen Çınar, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile sürekli iletişim halinde olduklarını vurguladı. Vali Çınar, depremlerin Malazgirt'te de hissedildiğini ancak okulların tatil edilmesine gerek duyulmadığını kaydetti.

Bulanık İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez de Örenkent köyünde 4, Eğrice köyünde ise bir evin yıkıldığı bilgisi aldıklarını, söz konusu köylere inceleme yapılması için ekip gönderdiklerini söyledi.

Bu arada Bulanık ilçesinde, deprem nedeniyle vatandaşların evlerine giremedikleri, bazı esnafın ise iş yerlerini açmadığı gözlendi.

SAAT İÇİNDE 9 SARSINTI MEYDANA GELDİ

Muş'ta 3 saat içerisinde meydana gelen 9 sarsıntı büyük paniğe neden olurken, halk sokaklara döküldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, ilki sabah 08.36 sıralarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra halk büyük paniğe kapıldı. Saat 11.16'ya kadar 4.3, 4.4 ve 4.5 büyüklüğünde toplam 9 depremin meydana geldiği Bulanık ilçesinde halk sokağa döküldü. Ev ve iş yerlerine giremeyen vatandaşlar, Merkez Camii önünde toplanarak salavat getirmeye başladı. Sarsıntılarla birlikte binalarda çatlaklar oluşurken, birçok ev ve iş yerinin de camları kırıldı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakam Ferit Görükmez ise, şu ana kadar köylerde yıkılan herhangi bir binanın olmadığını belirterek ilçe sakinlerinin paniğe kapılmamasını istedi. Bu arada, sarsıntılardan dolayı Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde ilk ve ortaöğretim kurumlarının bir gün tatil edildiği bildirildi.

KAYNAK: AA-İHA
YORUMLAR 2
  • Yavuz Selim 13 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş Olsun. Bulanıktaki bütün öğretmen arkadaşlarıma ve Bulanık halkına geçmiş olsun diliyorum. Allah beterinden tüm milletimizi korusun...
    Cevapla
  • Tokmakçı 13 yıl önce Şikayet Et
    Akıbet hayr. Cenab-ı Hak Ülkemizi her türlü Afetlerden görünür görünmez belalardan muhafaza etsin... Bakıyorumda doğuda bir ilçemiz olunca eminim duaları esirgemez kimse...? Depremin şehiri kenti olmaz, doğusu batısı olmaz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!