Kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Seyhan Torlak, kadınların yaşamlarını yitirmeleri ile sonuçlanan cinayet vakalarında da sadece son 7 yıllık dönemde yaklaşık yüzde bin 400 artışın yaşandığını vurguladı.

Kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı
Kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı
GİRİŞ 08.03.2011 12:11 GÜNCELLEME 08.03.2011 12:11

 Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Seyhan Torlak, resmi istatistiklerin Türkiye’de kadınlara gereken önemin ve değerin verilmediğini açıkça ortaya koyduğunu ifade ederek, 2005-2010 arasındaki 5 yıllık dönemde 100 binin üzerinde kadının cinsel saldırıya maruz kaldığını belirtti. Torlak, kadınların yaşamlarını yitirmeleri ile sonuçlanan cinayet vakalarında da sadece son 7 yıllık dönemde yaklaşık yüzde bin 400 artışın yaşandığını vurguladı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Seyhan Torlak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 2010 yılının sadece ilk 7 ayında 226 kadının cinayet nedeni ile yaşamını yitirdiğini, yaklaşık bin 200 kadının ise cinsel istismara ve saldırıya uğradığını söyledi.

Toplumsal baskı ve aile içi şiddetin, kadınlara yönelik saldırıların büyük bir bölümünü oluşturduğunu savunan Torlak, “Gerek toplum gerekse aile çevresi tarafından dışlanmak istemeyen, can güvenliği endişesi taşıyan kadınlarımız; en ağır suçlardan birisi olan cinsel saldırı suçlarında dahi ailelerine, kolluk güçlerine ya da adli mercilere başvuramamaktadırlar. Aynı şekilde, töre ve namus cinayetleri 2011 dünyasına yakışmayacak bir şekilde ve ağırlıkta sürmekle halen Türkiye’nin kanayan yarası olmaya devam etmektedir” dedi.

8 Mart’ın, cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa, erkek egemen iktidara, şiddete, baskıya ve sömürü düzenine karşı, kadının özgürlüğü ve kurtuluşu için, toplumsal eşitlik ve barış için seslerini yükseltecekleri gün olduğunu ifade eden Torlak, “8 Mart dünya kadınlarının baskı ve şiddete hayır diye haykıracağı gündür” şeklinde konuştu.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı