Uzman jandarmalarda umutlu bekleyiş

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Emekli Adnan Oğuz, Uzman Jandarmaları ilgilendiren özlük haklarıyla ilgili sorunların çözüme kavuşturulacağını ve yasalaştırılacağını umutla beklediklerini ifade etti.

Uzman jandarmalarda umutlu bekleyiş
Uzman jandarmalarda umutlu bekleyiş
GİRİŞ 28.03.2011 21:55 GÜNCELLEME 28.03.2011 21:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Oğuz, Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Emekli Gazi Uzman Jandarma Adnan Oğuz, Uzman Jandarmaları ilgilendiren özlük haklarıyla ilgili sorunların çözüme kavuşturulacağını ve yasalaştırılacağını umutla beklediklerini ifade ederek, TBMM tatile girene kadar ilgili tasarının gündeme geleceğini ve genel kurulda görüşülerek kanunlaşacağına inandıklarını söyledi.

Oğuz yaptığı yazılı açıklamada, sadece Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kadrolu olarak görev yapan binlerce Uzman Jandarmayı ilgilendiren özlük hakları konusunda yapılacak iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin Askeri hakimler savcılar kanun tasarısının içine eklenmesi neticesinde ilgili tasarının 28 Mart 2011 tarihinde Meclis Adalet komisyonunda görüşülerek seçim öncesi genel kurula geleceğini, Uzman Jandarmaları ilgilendiren özlük haklarıyla ilgili sorunların çözüme kavuşturulacağını ve yasalaştırılacağını umutla beklediklerini söyledi. Oğuz, “Sayın Başbakanımızın sıkıntılarımızı çok iyi bildiğini ve vereceği talimat ile Uzman Jandarmaların özlük hakları konusunda yapılan haksızlıkların bir şekilde düzeltileceğini ve adaletin tecelli edeceğini düşündük ‘sözleşmeli er’ tasarısına eklendik. Sevindik, tasarımız kanunlaşacak diye umutlandık, fakat tasarı olgunlaşmadı diye içinden çıkarıldık” dedi.

-“UZMAN JANDARMA HÜSRANA UĞRADI”-

Yıllardır sorunlarına çare olunmadığını, ancak bu dönem umutlandıklarını ifade eden Oğuz, “Sayın Başbakanımızın Rize Güneysu ilçesinde Uzman Jandarmaların eşleri ile yaptığı görüşmede ‘Sorunlarınızı biliyoruz çözeceğiz’ demesi, yine Sayın Başbakanımızın bir televizyon kanalında ‘Böyle haksızlık olamaz üniversite mezununun ortaokul üzerinden emekli olması uygun değildir, çalışıyoruz düzelteceğiz’ demesi bizleri büyük bir beklenti içerisine itti. Lakin Adalet komisyonunun son günde esastan karar vermek için yapılacak olan toplantıyı iptal etmesi üzerine binlerce Uzman jandarma hüsrana uğradı, aldığımız haberle şok olduk, sevincimiz başka bahara kalmış gözüküyor” diye konuştu.
Oğuz, tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen yinede umutlu olduklarını ifade ederek, TBMM tatile girene kadar ilgili tasarının gündeme geleceğini ve genel kurulda görüşülerek kanunlaşacağına inandıklarını söyledi. (ANKA)

YORUMLAR 1
  • Murat KOÇAK 13 yıl önce Şikayet Et
    Uzman Jandarma Çavuş. Sayın Başbakanım; Adalet komisyonunda görüşülmesi beklenen tasarının toplantısı neden iptal edildi.Ön lisans, Lisans veya daha yüksek seviyede okul bitiren tüm memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ortak hükümler bölümüne göre 1’nci Dereceye yükselip 1’nci dereceden emekliliğe hak kazanırken mevcut durumda görevde olan ve bu Yüksek Öğrenimlerden herhangi birini bitiren Uzman Jandarmalar ise bu dereceye yükselememektedirler. Türkiye Cumhuriyetinde TSK mensubu olarak Lise mezunu olup 10’ncu Dereceden başlaması gerekirken Orta Okul sıfatıyla 11’nci dereceden göreve başlayan ve Ön lisans, Lisans veya daha yüksek seviyede eğitim alıp 1’nci dereceye yükselemeyen tek meslek grubu Uzman Jandarmalardır. 3466 sayılı kanuna tabi tüm Uzman Jandarmalar maddi ve manevi yönden zarar görmektedirler. Sayın başbakanın talimatını bekliyoruz Saygılarımla.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü